Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Biftek; Hem hafif hem de çok besleyici ve doyurucu olan bir et yemeği yapmak istiyor iseniz bu düdüklüde biftek tarifi tam size göre bir tariftir. Kızartmasından ise düdüklüde yapılan biftek çok daha yumuşak ve çok daha sağlıklı olacaktır. Bunun için yapmanız gereken tek şey kasabınızdan çok iyi dövülmüş, hayvanın baldır, bacak ve but gibi hareket etmesini sağlayan sert bölgelerinden değil de daha yumuşak olan sırt bölgesinden ev halkınıza göre dana biftek almaktır.

Düdüklüde Biftek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
  • Bir çay kaşığı kuru nane
  • Altı, yedi parça biftek (Kuzu veya dana biftek olabilir.)
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Yarım su bardağı su
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Altı, yedi tane küçük patates veya kullanacağınız patatesi kişi sayısı kadar parçalara bölün.
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir diş sarımsak
Düdüklüde Biftek Nasıl Yapılır?

Bugün bifteği bu tarzda yapmaya karar verdik. Hem çok kısa zaman içinde yapabileceğiniz bir et yemeğidir. Hem çok lezzetli hem de çok sulu hem de çok yumuşak olmaktadır. Önce kuru soğanın kabuklarını soyun ve rendeleyin sonra sarımsağın kabuğunu soyun ve dövün. Bu karışımın içine baharat ile yağı da ilave ederek sos hazırlayın. Dana biftek parçalarını arkalı, önlü bu yapmış olduğunuz sos içine batırarak bir köşede dinlenmeye bırakın. (Eğer vaktiniz var ise tam üç, dört saat bekletir iseniz çok daha iyi olur.) Sıra geldi pişirme işlemine sos içinde dinlenen dana biftekleri ya da eğer kuzu biftek kullanacak iseniz kuzu bifteklerin sos içinden alın ve düdüklü içine düz bir biçimde yerleştirin. Sonra eğer ister iseniz etin üstüne iri, iri doğramış olduğunuz patateste koyabilirsiniz. Son olarak suyunu da ilave ettikten sonra kuzu veya dana her ne et çeşidini kullanacak iseniz pişme süresini dikkate alarak düdüklü içinde pişmeye bırakın. (Eğer kuzu eti kullanacak iseniz sadece on, on iki dakika eğer dana eti kullanacak iseniz de tam yirmi dakika yeterli olur. Pişen et zaten çıkan o enfes kokusu ile kendini belli eder et piştikten sonra düdüklü içinde alın ister sıcak ister biraz daha ılık yanında bulgur pilavı, yeşil salata ve yoğurt eşliğinde servis yapın. Düdüklüde Biftek hazır.

Afiyet Olsun.

Düdüklüde Biftek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biftek Kaç Kalori?

Biftek Kaç Kalori?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri