Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Biftek

Mantarlı Biftek Tarifi

Mantarlı biftek, etin ve mantarın mükemmel uyumunu sunan enfes bir yemektir. Bu tarif, özellikle davet yemekleri için hem görüntüsü hem de tadıyla misafirlerinizi büyüleyecektir. Dana biftek kullanarak hazırlayacağınız bu yemek, yumuşacık ve sulu olmasıyla dikkat çeker. Şimdi bu lezzetli yemeği hazırlamaya başlayalım.

Mantarlı Biftek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tatlı kaşığı un
  • 4 dilim dana antrikot
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane küp şeker
  • 1 tane soğan
  • 1 çay kaşığı tuz (Arzuya göre)
  • 1 paket krema
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım kilo mantar

Mantarlı Biftek Nasıl Yapılır?

Mantarlı biftek yapımına sosunu hazırlayarak başlayalım. Öncelikle soğanın kabuklarını soyun ve jülyen doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları diriliğini kaybedecek kadar pişirin, ancak tamamen öldürmeyin çünkü soğanlar mantarla birlikte de pişecek.

Soğanlar piştikten sonra mantarları yıkayıp orta büyüklükte doğrayın. Mantarları tavaya ekleyin ve pişirmeye devam edin. Mantarlar suyunu salıp geri çektikten sonra, soyup küçük doğradığınız sarımsakları ekleyin. Tuz ve karabiberi de arzuya göre ilave edin. Soğanlar ve mantarlar iyice piştikten sonra küp şekeri ekleyin, bu sosun daha lezzetli olmasını sağlayacaktır.

Un ve kremayı sosun içine ilave edip iyice karıştırın. Sos koyu bir kıvam aldığında hazır demektir.

Başka bir tavada az miktarda yağ ile biftek dilimlerini önlü arkalı kızartın. (Bifteklerin içinin de iyi pişmesini isterseniz, kızartmadan önce üzerlerine birer çizik atın.) İyice kızarmış biftekleri servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız mantarlı sosu dökün.

Yanında fırında patates ile servis yapabilirsiniz. Fırında patates, etin tadını bastırmayan ve oldukça doyurucu bir yan yemektir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Yümniye

12 Temmuz 2024 Cuma

Mantarlı bifteğin sosunu hazırlarken soğanların diriliğini kaybedecek kadar pişirin ama tamamen öldürmeyin demissiniz, bu ne kadar sure pişirmem gerektiği anlamına geliyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Yümniye, soğanların diriliğini kaybedecek kadar pişirmek genellikle orta ateşte 5-7 dakika arası bir süreyi kapsar. Soğanlar yumuşayıp şeffaflaşmaya başladığında ancak hala biraz diriliğini koruduğunda, doğru kıvama gelmiş demektir. Bu noktada soğanlar tatlarını daha iyi salarlar ama tamamen erimezler. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biftek Kaç Kalori?

Biftek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Dana Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Dana Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri