Yumuşak bir biftek pişirmek için pek çok kişi kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu yöntem bifteğin suyunun ve lezzetinin tamamen gitmesine neden olabilir. Bu eski yöntem günümüzde giderek terk edilmektedir. Artık yumuşak biftek pişirmenin daha etkili yolları vardır. Eti daha lezzetli hale getirmenin yöntemlerini bilmek, yumuşak biftek pişirmeyi kolaylaştırır. Biftek, antrikot kadar yumuşak olmayabilir. Bu nedenle pişirmeden önce marinasyon işlemi uygulanmalıdır. Ayrıca, eti aldığınızda kesinlikle dövdürmemeniz gerekir. Yaklaşık 2-3 cm kalınlığında kesilen biftekleri eve geldiğinizde hemen marine etmelisiniz. Bu şekilde, pişireceğiniz zamana kadar iyice terbiyelenmiş ve yumuşak hale gelmiş olacaktır. Mümkünse bu işlemi bir gün önceden yaparsanız, mükemmel bir sonuç alırsınız. Eğer zamanınız yoksa en az 3-4 saat marine edilmesi gereklidir. Bifteği Marine Etme Bifteği aldınız, belirttiğimiz gibi dövdürmeden eve getirdiniz ve marine ettiniz. Artık sıra bifteği pişirmeye geldi. Biftek çeşitli soslarla pişirilebileceği gibi, ızgara yapılabilir, mantarlı ya da fırında salçalı, soslu da pişirilebilir. Bu sizin tercihinize kalmış. Ancak yumuşak biftek pişirmek için, eti mutlaka mühürlemeniz gerekir. Mühürleme işlemi sırasında etin suyunu, tadını, lezzetini ve vitaminlerini bir anda hapsetmiş olursunuz. Bu işlem için döküm bir tava kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak böyle bir tavanız yoksa, seramik ya da granit tavaları tercih edebilirsiniz. Özel kaliteli çelik tavalar da işinizi görebilir. Tavanızı ocakta iyice kızdırdıktan sonra, bifteği önlü arkalı pişirmeniz yani mühürlemeniz gerekir. Bu işlemde etin pişip pişmediğini anlamak için asla çatal ya da bıçak batırmayın. Bu hata, bifteğin içine hapsettiğiniz suyunu serbest bırakacaktır. Mühürleme işlemi bifteğin her iki tarafı için üçer dakika kadar sürer. Daha sonra eti orta ateşte iyice pişirebilirsiniz. Sonuçta yumuşak biftek yiyebilirsiniz. Şimdi bifteği nasıl marine edeceğinizi, nasıl pişireceğinizi anlatan tarifimizi de inceleyebilirsiniz. Yumuşak Biftek Marine Tarifi
Malzemelerimiz hazırsa hemen bifteği marine edelim. Bir kâsenin içine biftekleri koyun. İçine sütü, zeytinyağını, kekik ve karabiberi ekleyerek etlerle birlikte iyice karıştırın. Bu şekilde biftekleri bir gece bekletin. Bazıları marine ederken ayçiçek yağı kullanabilir. Ancak zeytinyağı, bifteğin yumuşamasını sağlayan en etkili malzemedir. İki tür yağı da deneyerek kararınızı verebilirsiniz. Biftekler marine olduktan sonra, yıkamadan pişmeye hazırlayın. Seramik tavayı yağlamadan ocakta iyice ısıtın. Biftekler yağlı olduğundan tavaya yağ koymanıza gerek yok. Biftekleri kızgın tavaya koyarak mühürleme işlemini yapın. Daha sonra orta ateşte pişirerek, servise hazır hale getirin. Biftekleri mühürledikten sonra isterseniz çeşitli soslarla, soğan, biber, domates ve mantar gibi malzemelerle de pişirmeye devam edebilirsiniz. İşte yumuşak biftek nasıl pişirilir öğrendik. Bundan sonra kendimizi sert biftek yemeye mahkûm etmeyelim. Afiyet olsun. |
Bidil
28 Mayıs 2024 SalıBende çok kez çocuklarım için hafif baharatlı biftek pişirdim ama hemen hemen hepsi çok sert oldu. Bu sefer ki pişirmemde tamamen tarifinize uygun şekilde pişirmeye çalışacağım. Tarifinize göre pişirirsem tam olarak yumuşaklığı elde edebilir miyim?
Cevap yazCelilay
28 Mayıs 2024 SalıMerhabalar sizler bizim tarifimize kesinlikle güvenebilirsiniz çünkü bu tarif onlarca denemeden testlerden geçti ve tam kıvamında olması için kesileciği santim den tutun ne kadar yağ döküleciğinden tutun ne kadar süre ne kadar derecede ısıtılıcağını herşeyi ölçülüp sizlere öneriyoruz bu tarifleri şimfiden afiyet olsun iyi günler
Tunahan
28 Mayıs 2024 Salıtarifimize göre pişirirseniz yüzde doksan oranında yumuşaklığı elde edersiniz. yumuşaklık kullanılan yağa süte ve pişirme süresi ve ısısına göre de değişebilir umarım istediğiniz yumuşaklığı elde edersiniz. Ama en dikkat etmeniz gereken nokta yavaş yavaş kurutmamaya özen göstererek pişirmeye çalışmalısınız.
Soru Sor / Yorum Yap