Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu daha doğrusu lezzeti tamamen gider. Eskiden uygulanan bu yöntem günümüzde giderek terk edilmeye başlandı. Çünkü yumuşak biftek nasıl pişirilir, neler yapılması gerekir bunlar hakkında yeterince aydınlatıcı bilgi var. Eti daha lezzetli yemenin yolları var. Biftek herkesin bildiği gibi antrikot kadar yumuşak olmaz. Bu nedenle pişirmeden önce marine edilmesi gerekir. Tabi bunun dışında eti aldığınızda kesinlikle dövdürmemeniz gerekir. Yaklaşık 2-3 cm kalınlığında kesilen biftekleri eve geldiğinizde hemen marine etmeniz gerekir. Çünkü pişireceğiniz zaman kadar iyice terbiye olması, yumuşak olmasını sağlayacaktır. Mümkünse bunu bir gün önceden yaparsanız, mükemmel bir sonuç alırsınız. Eğer zamanınız yoksa en az 3-4 saat marine olarak bekletilmesi gerekir.

Bifteği aldınız, belirttiğimiz gibi dövdürmeden eve geldiniz. Marine de ettiniz. Artık sıra bifteği pişirmeye geldi. Biftek çeşitli soslarla pişirileceği gibi, isterseniz ızgara yapılabilir, mantarlı ya da isterseniz fırında salçalı, soslu da pişirilebilir. Bu sizin tercihinize kalmış. Ancak yumuşak biftek pişirmek için, eti mutlaka mühürlemeniz gerekir. Mühürleme tabirini genellikle herkes duymuştur. Bunun için döküm bir tava kullanmanızı tavsiye ederiz. Ancak böyle özellikte bir tavanız yoksa, seramik ya da granit tavaları tercih edebilirsiniz. Özel kaliteli çelik tavalarda işinizi görebilir. Tavanızı ocakta iyice kızdırdıktan sonra, bifteği önlü arkalı pişirmeniz yani mühürlemeniz gerekir. Bu işlemde etin içindeki suyunu, tadını, lezzetini, vitaminlerini bir anda hapsetmiş oluyorsunuz. Pişirme esnasında etin pişip pişmediğini anlamak için asla çatal, bıçak batırmaya kalkmayın. Bu yaptığınız bifteğin içine hapsettiğiniz suyunu serbest bırakacaktır. Mühürleme bifteğin her iki tarafı için, üçer dakika kadar sürer. Daha sonra eti orta ateşte iyice pişirebilirsiniz. Sonuçta yumuşak biftek yiyebilirsiniz. Şimdi bifteği nasıl marine edeceğinizi, nasıl pişireceğinizi anlatan tarifimizi de okuyabilirsiniz.

Yumuşak biftek nasıl pişirilir?
  • 3 parça dana biftek
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Tuz
Malzemelerimiz hazırsa hemen bifteği marine edelim. Bir kâsenin içine biftekleri koyalım. İçine sütü, zeytinyağını, kekik ve karabiberi koyarak etlerle birlikte iyice karıştıralım. Bu şekilde biftekleri bir gece bekletelim. Bazıları marine ederken Ayçiçek yağı kullanabilir. Ancak zeytinyağı esas bifteğin yumuşamasını sağlayan malzemedir. İki türlü de deneyerek son kararı siz verin deriz. Biftekler marine olduktan sonra, hiç yıkamadan pişmeye hazırlayalım. Seramik tavayı hiç yağlamadan ocakta iyice ısıtalım. Biftekler yağlı olduğundan tavaya yağ koymanıza gerek yok. Biftekleri kızın tavaya koyarak dediğimiz gibi mühürleme işlemini yapın. Daha sonra biraz da orta ateşte pişirerek, servise hazır hale getirin. Biftekleri mühürledikten sonra isterseniz çeşitli soslarla, soğan, biber, domates mantar gibi malzemelerle de pişirmeye devam edebilirsiniz. İşte yumuşak biftek nasıl pişirilir öğrendik. Bundan sonra kendimizi sert biftek yemeye mahkûm etmeyelim.

Afiyet olsun.

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir Yorumları

soru

Bidil

28 Mayıs 2024 Salı

Bende çok kez çocuklarım için hafif baharatlı biftek pişirdim ama hemen hemen hepsi çok sert oldu. Bu sefer ki pişirmemde tamamen tarifinize uygun şekilde pişirmeye çalışacağım. Tarifinize göre pişirirsem tam olarak yumuşaklığı elde edebilir miyim?

Cevap yaz
cevap

Celilay

28 Mayıs 2024 Salı

Merhabalar sizler bizim tarifimize kesinlikle güvenebilirsiniz çünkü bu tarif onlarca denemeden testlerden geçti ve tam kıvamında olması için kesileciği santim den tutun ne kadar yağ döküleciğinden tutun ne kadar süre ne kadar derecede ısıtılıcağını herşeyi ölçülüp sizlere öneriyoruz bu tarifleri şimfiden afiyet olsun iyi günler

cevap

Tunahan

28 Mayıs 2024 Salı

tarifimize göre pişirirseniz yüzde doksan oranında yumuşaklığı elde edersiniz. yumuşaklık kullanılan yağa süte ve pişirme süresi ve ısısına göre de değişebilir umarım istediğiniz yumuşaklığı elde edersiniz. Ama en dikkat etmeniz gereken nokta yavaş yavaş kurutmamaya özen göstererek pişirmeye çalışmalısınız.

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biftek Kaç Kalori?

Biftek Kaç Kalori?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Dana Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Dana Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir?