Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri
25 Haziran 2024

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Biftek

Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek gerektiği gibi pişirilmezse sert olabilir. Biftek için önceden terbiye yapılması şarttır. Mantar için de bazı püf noktalarına dikkat etmelisiniz. Biftek ile birlikte harika uyum sağlayan mantarın piştiğinde kararmaması gerekiyor. Bu nedenle mantarı pişirmeye yakın limonlu suyun içinde bekletebilirsiniz. İsterseniz mantarın kabuklarını bıçakla soymayı da tercih edebilirsiniz. Bu daha sağlıklı olacaktır. Pişirmeden hemen önce mantarları ayıklayıp, doğrayabilirsiniz. Mantar soslu biftek sayesinde hem kırmızı etin hem de mantarın besleyici özelliklerinden yararlanabilirsiniz. Yanında pilavla birlikte harika bir sunum olacaktır. Hazırsanız akşam yemeği hazırlıklarımıza başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Mantar Soslu Biftek İçin Gerekli Malzemeler
  • 4 parça dana biftek
  • 200 gram kültür mantarı
  • 1 paket süt kreması
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yeteri miktarda tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Eti Marine Etmek İçin
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Karabiber ve kekik

Mantar Soslu Biftek Nasıl Yapılır?

Öncelikle bifteklerin marine edilmesi gerekir. Zaman uygunsa bunu bir gece önceden yapmanızı tavsiye ederiz. Biftekleri bir kaseye alın. İçine zeytinyağı ve sütü koyun. Kekik ve karabiber ekleyerek bifteklerle birlikte harmanlayın. Ağzını kapatarak buzdolabına kaldırın. Geceden bunu yaptığınızda mantar soslu biftek yumuşacık olacaktır.

Mantarları yemeği pişirmeden önce yıkayın ve limonlu suyun içine alın. İsterseniz kabuklarını soyarak bekletin. Bir seramik tavanın içinde marine edilmiş biftekleri az yağla birlikte önlü arkalı hafif kızartarak pişirin. Daha sonra mantarların baş kısımlarını ince dilim doğrayarak etin yanına ilave edin. Kalan zeytinyağını da ekleyerek, hafifçe kavurarak pişirin. Mantar su salabileceğinden ocağın altı yüksek ısıda olsun. Daha sonra biraz kısabilirsiniz. İçine tuzunu ve karabiberini de ilave edin. Tavanın üzerine kapak kapatarak kısık ateşte bir süre biftekler pişene kadar yemeği pişirin. Ocaktan almadan önce süt kremasını içine dökerek yine karıştırın. Birkaç taşım daha pişirerek mantar soslu biftek pilav eşliğinde sunum yapılabilir. Servisi sıcak olarak yapmanızı öneririz. Bifteğin ne kadar yumuşak piştiğine siz de şaşıracaksınız.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Kaç Kalori?

Biftek Kaç Kalori?

Güncel

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri