Dana Biftek Dana biftek, etin en lezzetli ve değerli kısımlarından biridir. Akşam yemeğinde özel bir et ziyafeti çekmek istiyorsanız, dana biftek sizin için mükemmel bir seçim olacaktır. Et seven biri için dana biftek, en güzel akşam yemeğidir. Bu enfes lezzeti nasıl hazırlayacağınızı öğrenelim. Dana Biftek İçin Gerekli Malzemeler
Dana Biftek Nasıl Yapılır? Bu vitamin deposu et yemeği için önce sarımsak ve soğanların kabuklarını soyun. Daha sonra bir karıştırma kabı içinde rendenin püre yapma kısmında önce soyduğunuz sarımsağı, ardından soğanı rendeleyin. Rendelenmiş soğanı tel süzgeç kullanarak suyunu iyice süzün. Süzgeç üstünde hiç soğan posası kalmamalı, rendelenen soğan kendi suyu içinde bekletilmelidir. Biftek Sosunun Hazırlanması Etin daha yumuşak olması için sos yapmalısınız. Sosu yapmak için öncelikle soğan suyunu, ayçiçek yağını ve soğuk sütü iyice karıştırın. Sonra dana biftekleri tek tek hazırladığınız sosun içine koyarak sos ile biftekleri iyice harmanlayın. Daha sonra sos kabının ağzını kapatın. Bu şekilde sosun içinde biftekler tam bir gün boyunca dinlenecektir. Eğer acil bir durumda özel bir misafiriniz gelecekse ve et yemeği yapmak istiyorsanız, bu gibi durumlarda da yine aynı sos içinde dana biftekleri dört saat kadar bekletmek suretiyle ızgara üstünde pişirebilirsiniz. Süre dolduktan sonra dana biftekleri çok az bir tuz ile tuzlayarak çok iyi ısınmış olan ızgara üstünde arkalı önlü olacak şekilde yakmadan iyice pişirin. Eğer çok pişmiş seviyorsanız, etin içinin de iyice pişmesi için üstüne çizikler atın. Dana biftekler ızgaradan çıktıktan sonra isteğe göre ve damak tadınıza göre kekik ile diğer baharatları serpebilirsiniz. Eğer ızgara kullanmayacaksanız, tava içinde biraz yağ ile dana biftekleri önlü arkalı iyice kızartın. Yanında fırında patates ve pirinç pilavı eşliğinde servis yapın. Afiyet olsun. |