Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sosunun Önemi ve Kullanımı

Biftek sosu, etin pişirilmeden önce marine edilerek lezzetinin artırılması ve yumuşak bir şekilde tüketilmesini sağlamak amacıyla kullanılan bir yöntemdir. Herkesin tercih ettiği farklı yöntemler vardır. Genellikle süt veya soğan gibi malzemeler kullanılır. Ancak, beyaz et türlerinde bu ikili güzel bir sos oluşturmuş olsa da, biftek yani kırmızı ette aynı sonucu vermemektedir. Bu soslar kısa süre bekletildiğinde, etin sinirlerinin yumuşamasına ters etki yapabilir. Bu nedenle sosun kullanım süresi çok önemlidir. Örneğin, sadece biftek sosu hazırlamak değil, bunu nasıl uygulamanız gerektiğini de bilmek zorundasınız. Biftek soslanmadan tüketildiğinde sert ve terbiye edilmediği için istenildiği gibi lezzetli pişmez ve sadece et tüketmiş olursunuz; aromasız olur. Bu sebeple çok kısa bir zaman ayırarak etinizi daha lezzetli şekilde tüketebilirsiniz.

Biftek Sosunun Hazırlanışı

Biftek sosu için çoğunlukla salça, süt, yoğurt, bitkisel yağ, soğan, sarımsak ve çeşitli baharatlar kullanılır. Bu malzemeler güçlü asitler içerir ve etin sinirlerine farklı etkiler yapar. Bu malzemeler karıştırılarak, biftek etinin en az bir gece sosun içinde bekletilmesi gerekmektedir. Çok acele ediyorsanız, en az dört-beş saat bekletmelisiniz. Bir gece bekleyen bifteği yağda bile pişirseniz çok yumuşak olur. Ancak sadece bifteğin soslanmasının değil, pişirilmesine de dikkat edilmesi gerekir. Uzmanlar biftek pişirme işleminde sıkça mühürleme işleminden bahsetmektedirler. Yüksek ısıda eti pişirmeye başlamalı, daha sonrasında ocağı ya da ızgarayı kısmalısınız. Bu sayede etin dışı pişecek, içi yumuşak ve lezzeti de içinde kalacaktır. Bu sayede lezzetli bir biftek tüketebileceksiniz.

Biftek Sosunun Gerekli Malzemeleri

  • Bir çay bardağı süt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir adet rendelenmiş kuru soğan ya da soğan suyu
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı kekik

Biftek Sosunun Yapılışı

Biftek sosunu hazırlamak için bir kabın içinde sütü ve sıvı yağı çırpıyoruz. Ardından buna rendelenmiş kuru soğanı veya suyunu, karabiberi, kekiği ve tuzu ilave edip iyice çırpıyoruz. Bu sayede biftek sosunu hazırlamış olduk. Biftekleri sosa bulayarak bir kabın içine yerleştiriniz. Ağzını kapatarak, buzdolabında belirttiğimiz gibi en az bir gece bekletiniz. Daha sonrasında tarif ettiğimiz gibi mühürleme yaparak bifteğinizi pişirebilirsiniz. Ağzınızda dağılan, lezzetli bir et tükettiğinizin farkında olacaksınız. Biftek sosunu bundan sonra etlerinizden eksik etmeden kullanmayı tercih edeceksiniz.

Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir?

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri