Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi

Fırında biftek, hem yapımı oldukça pratik hem de misafirlerine lezzetli bir et yemeği sunmak isteyenler için ideal bir tariftir. Bu tarif, özellikle yoğun günlerde kurtarıcınız olacak ve misafirlerinizi memnun edecektir. Herkese şimdiden kolay gelsin.

Gerekli Malzemeler

  • 6 dilim biftek
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası veya 1-2 domates rendesi
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı biberiye
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 1 adet kesme şeker
  • Tereyağı ve zeytinyağı

Fırında Biftek Nasıl Yapılır?

1. Marine Sosunun Hazırlanması

Öncelikle etin lezzetini artırabilmek için marine sosunu hazırlayın. Marine sosu için etlerin tamamının sığabileceği bir kaba 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kekik, yarım soğanın suyu ve 1 diş dövülmüş sarımsağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Biftekleri tek tek marine sosuna iyice bulayarak bir kaba alın ve ağzını streç film ile kapatarak buzdolabında birkaç saat dinlendirin.

2. Bifteklerin Mühürlenmesi

Marine edilen biftekleri buzdolabından çıkarın ve geniş bir tavayı harlı ateşe koyun. Isınan tavanın içerisine bir tatlı kaşığı tereyağını ekleyin ve biftek dilimlerini dizin. Arkalı önlü birkaç dakika kadar kızartarak, etleri mühürleyin. Mühürlenen et dilimlerini fırın kabına sıralayın ve biraz dinlendirin.

3. Sosun Hazırlanması

Bu işlem ile etler önce suyunu salacak, sonra da sularını çekmeye başlayacaktır. Suyu azalınca büyük bir bardağın içerisine salçaları ve tüm baharatları koyun. Bardağı ağzına kadar kaynar su ile doldurun ve salçalar eriyinceye kadar iyice karıştırın. Sosu, etlerin üzerine ekleyin. Biraz zeytinyağı da döktükten sonra fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın.

4. Pişirme Süreci

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında arada yemeğin suyunu da kontrol ederek pişip pişmediğine bakın. Fırında pişme süresi yaklaşık 1,5 saat kadar sürecektir. Bu süre sonunda biftekler yumuşacık ve lezzetli olacaktır.

Servis Önerisi

Fırında biftek piştiğinde, pilav ve kızarmış patates ile servis yapabilirsiniz. Ayrıca, bu yemeği taze bir salata ile tamamlayarak dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Fırında Biftek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Biftek Kaç Kalori?

Biftek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri