Fırında Biftek Tarifi Fırında biftek, hem yapımı oldukça pratik hem de misafirlerine lezzetli bir et yemeği sunmak isteyenler için ideal bir tariftir. Bu tarif, özellikle yoğun günlerde kurtarıcınız olacak ve misafirlerinizi memnun edecektir. Herkese şimdiden kolay gelsin. Gerekli Malzemeler
Fırında Biftek Nasıl Yapılır? 1. Marine Sosunun Hazırlanması Öncelikle etin lezzetini artırabilmek için marine sosunu hazırlayın. Marine sosu için etlerin tamamının sığabileceği bir kaba 2 yemek kaşığı zeytinyağı, kekik, yarım soğanın suyu ve 1 diş dövülmüş sarımsağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Biftekleri tek tek marine sosuna iyice bulayarak bir kaba alın ve ağzını streç film ile kapatarak buzdolabında birkaç saat dinlendirin. 2. Bifteklerin Mühürlenmesi Marine edilen biftekleri buzdolabından çıkarın ve geniş bir tavayı harlı ateşe koyun. Isınan tavanın içerisine bir tatlı kaşığı tereyağını ekleyin ve biftek dilimlerini dizin. Arkalı önlü birkaç dakika kadar kızartarak, etleri mühürleyin. Mühürlenen et dilimlerini fırın kabına sıralayın ve biraz dinlendirin. 3. Sosun Hazırlanması Bu işlem ile etler önce suyunu salacak, sonra da sularını çekmeye başlayacaktır. Suyu azalınca büyük bir bardağın içerisine salçaları ve tüm baharatları koyun. Bardağı ağzına kadar kaynar su ile doldurun ve salçalar eriyinceye kadar iyice karıştırın. Sosu, etlerin üzerine ekleyin. Biraz zeytinyağı da döktükten sonra fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile iyice kapatın. 4. Pişirme Süreci Önceden ısıtılmış 200 derece fırında arada yemeğin suyunu da kontrol ederek pişip pişmediğine bakın. Fırında pişme süresi yaklaşık 1,5 saat kadar sürecektir. Bu süre sonunda biftekler yumuşacık ve lezzetli olacaktır. Servis Önerisi Fırında biftek piştiğinde, pilav ve kızarmış patates ile servis yapabilirsiniz. Ayrıca, bu yemeği taze bir salata ile tamamlayarak dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun. |