Patatesli Biftek, hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirilmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere yapılacak can kurtaran bir yemektir. Etli olan her yemek lezzetlidir; ancak biftek, dana etinin en lezzetli kısmıdır. Bu yüzden biftek ile yapılan yemekler her zaman daha lezzetli olur. Patatesli Biftek İçin Gerekli Malzemeler
Patatesli Biftek Nasıl Yapılır? Yemeğimizi fırında yapacağımız için kasaptan alacağınız bifteği iyice dövdürün. İlk önce fırın tepsisine biftekleri güzelce dizin. Kuru soğanları yemeklik yani küp doğrayın. Domateslerin de kabuklarını ince olarak soyun ve küp doğrayın. Soğanları ve domatesleri karıştırın ve etlerin üzerine tamamen yayın. Daha sonra fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile sıkıca sarın. Fırında 200 derecede 20 dakikaya yakın pişirin. Alüminyum folyo yok ise eğer yağlı kâğıt ile de fırın tepsisinin üzerini kapatabilirsiniz. Biftekler pişerken patatesleri halka şeklinde çok ince olmayacak şekilde kesin. Bir buçuk su bardağı suyu ısıtın. Bir kasenin içinde domates salçası ile karıştırın. Salça tamamen eriyene kadar bu işleme devam edin. Fırından çıkardığınız bifteklerin üzerine patatesleri tek tek dizin. Salçalı suyun içine karabiberi, tuzu ve isteğe bağlı olarak kırmızı pul biberi koyun. Salçalı sosu da biftek ve patateslerin üzerine dökün. Daha sonra tekrar alüminyum folyo ile kapatıp 200 derecede 20 dakika daha pişirin. Sonra fırın tepsisinin üzerinden alüminyum folyoyu alın. Yemeğin üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin. Servis Önerisi Yanına pirinç pilavı ve cacık yaparak servis ederseniz, bir öğününüzü tam bir ziyafete dönüştürebilirsiniz. Sonuç Patatesli Biftek tarifi servise hazır. Afiyet olsun. |