Biftek Sarma İyi bir biftek, sulu, yumuşak ve zengin bir dana lezzetine sahip olmalıdır. Etin kalın olması ve kesinlikle dövülmemesi gerekmektedir. Biftek, özellikle genç danalardan elde edilmelidir. Özellikle düve eti, sulu, yumuşak ve lezzetli bir biftek için oldukça uygundur. Et sevenler için bugün harika bir biftek sarma tarifi sunuyorum. Bu et yemeği tarifi, özellikle özel davetlerinizde misafirlerinize sunabileceğiniz müthiş bir lezzettir. Biftek, etin en lezzetli kısımlarından biridir ve çeşitli sebzelerle birleştirildiğinde tek başına bile oldukça doyurucu hale gelir. Eğer akşam yemeğinde et yemeği yapmayı düşünüyorsanız, bu tarif tam size göredir. Hem yumuşak, hem lezzetli ve bir o kadar da doyurucu olan vitamin deposu biftek sarma yapımına başlayalım. Biftek Sarma İçin Gerekli Olan Malzemeler
Et Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeler
Sebze Sosu İçin Gerekli Olan Malzemeler
Biftek Sarma Nasıl Yapılır? Öncelikle etin sosu için soğanların kabuklarını soyun ve doğrayın. Doğradığınız soğanların üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. Hazırladığınız bu sosu bifteklerin üzerine dökerek bir süre bekletin. Daha sonra patlıcan, havuç, yeşil biber ve diğer bütün sebzeleri jülyen şeklinde doğrayın. Sebzeleri doğrama işlemi bittikten sonra biberi, patlıcanı ve havucu dörde bölerek dört parmak kalınlığında olacak şekilde kesin. Sebze sosu için tüm malzemeleri bir kap içinde karıştırın ve bu sosu doğradığınız sebzelerin üzerine dökerek iyice karıştırın. Şimdi sıra biftekleri sarmaya geldi. Biftekleri mutfak tezgahına açın ve tam ortasına hazırladığınız sebzeli harçtan biraz koyun, ardından rulo şeklinde sarın. Sardığınız bifteklerin açılmaması için ortasına kürdan batırın. Tüm biftekleri bu şekilde sardıktan sonra bir tencereye yerleştirin. Üzerine biber ve suyu ekleyerek yaklaşık on, on beş dakika kadar fırında pişirin. Pişen biftek sarmalarını servis tabaklarına alın ve istediğiniz gibi süsleyerek sevdiklerinizle paylaşın. Süslemelerde, ete yakışacak malzemeleri kullanabilirsiniz. Afiyet Olsun. |