Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Biftek

Et düşkünleri ve mangal severler için havaların ısınması ve piknik sezonunun başlamasıyla birlikte, mangalda biftek pişirme zamanı da gelmiş demektir. Mangalda biftek, özellikle özel restoranlar ve ızgara ağırlıklı lokantalarda oldukça lezzetli bir şekilde yapılmaktadır. Ancak, siz de bu lezzeti evde kolaylıkla yakalayabilirsiniz. İşte mangalda biftek yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktaları:

Mangalda Biftek Yapmanın Püf Noktaları

  • Mangalda biftek yapmak istediğinizi öncelikle kasaba belirtin. Eti ızgara yapacağınızı ve ızgaraya uygun et çeşidi istediğinizi söyleyin. Eğer alacağınız etin dövülmesi gerekiyorsa bu işlemin kasap tarafından yapılması daha uygun olur.
  • Eti koymadan önce ızgara telini yağlamayı unutmayın.
  • Eti asla çatalla çevirmeyin. Ete lezzet verecek ve pişmesini sağlayacak suyun dışarı akmasına yol açar, bu nedenle maşa kullanın.
  • Izgara yeterli derecede ısınmadan etleri koymayın. Bu etin kurumasına yol açar.
  • Mangalda biftek yaparken etin su ve yağı damlayınca mangal alev alabilir. Izgara telini üzerinden alabilir veya alevin üzerine bir miktar tuz atarak alevi söndürebilirsiniz. Etin alevli ateşle temas ettirilmesi doğru değildir. Köze pişirin.
  • Mangalda biftek yaparken eğer hazır soslardan kullanacaksanız, etlerin pişmesine yakın sürün. Hazır soslar da şeker bulunduğundan sosu erken sürmeniz halinde etler yanacaktır.
  • Servis tabağına etleri koymadan önce tabağı ısıtmak, etlerin daha geç soğumasına yardımcı olur.

Mangalda Biftek İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg biftek
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz ve karabiber
  • 2 yemek kaşığı sirke

Mangalda Biftek Nasıl Yapılır?

Mangalı yakın ve köz haline getirin. Kasaba iyice dövdürdüğünüz etlerin üzerine dövülmüş sarımsak, sirke ve zeytinyağı gezdirin. Arzuya bağlı olarak tuz ve karabiber ekledikten sonra iyice yedirin. Mangal yapacağınız aparatı güzelce yağlayın. Etleri dizin ve mangala alın. Önlü arkalı etler yumuşayıp kızarana kadar pişirin. Mangalda biftek servise hazırdır. Yanında mevsim salatası ve közlenmiş biber, soğan ve sarımsak ile servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biftek Kaç Kalori?

Biftek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dana Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Dana Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kobe Bifteği Tarifi ve Malzemeleri

Kobe Bifteği Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir?

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri