Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek

Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ancak salçalı, domates soslu biftek gerçekten harika olur. Biftek nasıl pişirilirse pişirilsin mutlaka marine edilerek kullanılmalıdır. Bu, bifteğin daha yumuşak pişmesine olanak tanır. Hazırlık yapılmadığı zaman, biftekler sert ve çiğnenmesi zor olabilir. Uzun süre pişirmek zorunda kalacağınız için de besin kaybına uğrar. Marine etmek hem pişme süresini kısaltır hem de lezzetini artırır. Özellikle domatesin mevsiminde bifteği böyle pişirmenizi öneririz. Hazırsanız hemen yemeğimizi yapmaya başlayalım. Akşama güzel bir ziyafet var. Sevdiklerimizle birlikte olacağız. Herkese kolay gelsin.

Domates Soslu Biftek İçin Gereken Malzemeler

  • 6 parça dana biftek
  • 4 adet domates (bir tanesini üzerine kullanacağız)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 6-7 adet mantar
  • 2 adet yeşil biber
  • Baharat olarak karabiber, kırmızı pul biber ve kekik
  • Yeteri kadar tuz
Marine Sosu İçin

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Karabiber, kekik
Domates Soslu Biftek Nasıl Yapılır?

Biftekleri her zaman olduğu gibi pişirmeden önce marine edelim. Zeytinyağı ve sütle birlikte, içine baharatları koyarak biftekleri en az 2-3 saat buzdolabında marine edelim. Daha sonra domates soslu biftek için kullanacağımız sosu hazırlayalım. Tavanın içinde zeytinyağıyla birlikte rendelediğimiz domatesleri pişirelim. İçine domatesler suyunu çekince salçasını ilave edelim. Yeteri kadar kavurarak, içine rendelediğimiz sarımsakları, karabiberi, kekik ve kırmızı pul biberi ekleyelim. Tuzunu da uygun miktarda ekleyerek, sosu kısa bir süre daha pişirelim. Biftekleri buzdolabından alarak, önce iyice kızdırılmış tavada arkalı önlü mühürleyelim. Bu işlemi daha lezzetli bir biftek yemek için yapıyoruz. Bu aynı zamanda bifteklerin fırındaki pişme süresini de kısaltacaktır. Mühürlenen biftekleri uygun boyda bir borcama yerleştirelim. Arzu edenler güveç tepsisine de koyabilir. Üzerine pişirdiğiniz sosu yayalım. Yeşil biberleri ve bir adet domatesi üzerine süslemek için kullanalım. Fırını 180-200 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Yaklaşık 20-25 dakika içinde domates soslu biftek pişmiş olur. Yanında patates kızartması, pilav eşliğinde harika bir yemek olacaktır. Denemenizi tavsiye ederiz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kaç Kalori?

Biftek Kaç Kalori?

Fırında Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kobe Bifteği Tarifi ve Malzemeleri

Kobe Bifteği Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri