Domates Soslu Biftek Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ancak salçalı, domates soslu biftek gerçekten harika olur. Biftek nasıl pişirilirse pişirilsin mutlaka marine edilerek kullanılmalıdır. Bu, bifteğin daha yumuşak pişmesine olanak tanır. Hazırlık yapılmadığı zaman, biftekler sert ve çiğnenmesi zor olabilir. Uzun süre pişirmek zorunda kalacağınız için de besin kaybına uğrar. Marine etmek hem pişme süresini kısaltır hem de lezzetini artırır. Özellikle domatesin mevsiminde bifteği böyle pişirmenizi öneririz. Hazırsanız hemen yemeğimizi yapmaya başlayalım. Akşama güzel bir ziyafet var. Sevdiklerimizle birlikte olacağız. Herkese kolay gelsin. Domates Soslu Biftek İçin Gereken Malzemeler
Marine Sosu İçin
Domates Soslu Biftek Nasıl Yapılır? Biftekleri her zaman olduğu gibi pişirmeden önce marine edelim. Zeytinyağı ve sütle birlikte, içine baharatları koyarak biftekleri en az 2-3 saat buzdolabında marine edelim. Daha sonra domates soslu biftek için kullanacağımız sosu hazırlayalım. Tavanın içinde zeytinyağıyla birlikte rendelediğimiz domatesleri pişirelim. İçine domatesler suyunu çekince salçasını ilave edelim. Yeteri kadar kavurarak, içine rendelediğimiz sarımsakları, karabiberi, kekik ve kırmızı pul biberi ekleyelim. Tuzunu da uygun miktarda ekleyerek, sosu kısa bir süre daha pişirelim. Biftekleri buzdolabından alarak, önce iyice kızdırılmış tavada arkalı önlü mühürleyelim. Bu işlemi daha lezzetli bir biftek yemek için yapıyoruz. Bu aynı zamanda bifteklerin fırındaki pişme süresini de kısaltacaktır. Mühürlenen biftekleri uygun boyda bir borcama yerleştirelim. Arzu edenler güveç tepsisine de koyabilir. Üzerine pişirdiğiniz sosu yayalım. Yeşil biberleri ve bir adet domatesi üzerine süslemek için kullanalım. Fırını 180-200 dereceye ayarlayarak ısıtalım. Yaklaşık 20-25 dakika içinde domates soslu biftek pişmiş olur. Yanında patates kızartması, pilav eşliğinde harika bir yemek olacaktır. Denemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun. |