Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede biftek, adından da anlaşılacağı gibi bifteğin tencerede lokum gibi pişmiş halidir. Tencerede biftek özellikle et sevenler için vazgeçilmez bir lezzettir. Elbette her yemeğin bir ya da birden fazla püf noktası olduğu gibi tencerede biftek yapmanın da kendine has püf noktaları vardır. Öncelikle bifteğin etini seçeceğiniz kasap çok önemlidir. Kasap, ilk alışveriş yapacağınız bir dükkân ise siz biftek istediğinizde hayvanın biftek pişirimine uygun olmayan bir yerinden et verebilir. Kasaba gittiğinizde direkt söyleyeceğiniz şey, hayvanın gerdan kısmından bifteklik et istemek olmalıdır. Çünkü biftek, hayvanın sinir dokularının ve bağlarının daha az olduğu yerden yapılırsa istenilen lezzete ulaşılır. İşte bu yüzden kasaptan gerdan istemeniz gerekmektedir. Hayvanın gerdan kısmında sinir ve bağ dokusu daha az olduğundan et istenilen yumuşaklıkta yani lokum gibi pişer. Gelelim bifteği pişireceğimiz tencereye; bifteği pişireceğiniz tencere kesinlikle yağsız halde bile yapışmayı önleyen bir tencere olmalıdır. Özellikle bu pişirme işlemi için en uygun olan granit tenceredir. Fakat evinizde granit tencere yoksa, günümüzde hemen hemen her evde mutlaka en az bir tane bulunan teflon tencere de kullanabilirsiniz. Eğer bu püf noktalarını atlamadan tencerede bifteğinizi pişirirseniz, emin olun ızgara ya da mangal tadını bir daha aramazsınız.

Tencerede Biftek Malzemeleri
  • 4 dilim biftek (İsteğe göre kuzu ya da dana)
  • 2 su bardağı domates sos
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tencerede Biftek Nasıl Yapılır?

Öncelikle tencereye zeytinyağımızı koyup, yüksek ateşte bifteğimizi arkalı önlü mühürleme işlemini yapıyoruz. Bu işlem, etin içinin lokum gibi pişmesini sağlayan bir işlemdir. Her iki tarafına da bu işlemi yaptıktan sonra, ocağın altını kısıp etin her iki tarafına da tuz, kekik ve karabiberi serpiyoruz. 2-3 dakika böyle piştikten sonra üzerine domates sosunu döküp, tencerenin ağzını kapatıp en kısık ateşte 20 dakika kadar pişiriyoruz. Tencerede biftek yemeğimiz, lokum gibi pişmiş bir şekilde hazır.

Ekstra İpuçları
  • Bifteğinizi marine etmek isterseniz, zeytinyağı, sarımsak, soğan ve çeşitli baharatlarla bir gece önceden marine edebilirsiniz.
  • Etin daha da yumuşak olmasını isterseniz, pişirme süresini biraz daha uzatabilirsiniz, ancak dikkat edin, etin kurumasını istemezsiniz.
  • Yanında servis edeceğiniz garnitürler ile yemeğinizi daha da zenginleştirebilirsiniz. Patates püresi, sebzeli pilav ya da haşlanmış sebzeler iyi birer seçenek olabilir.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dana Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Dana Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri