Tencerede biftek, adından da anlaşılacağı gibi bifteğin tencerede lokum gibi pişmiş halidir. Tencerede biftek özellikle et sevenler için vazgeçilmez bir lezzettir. Elbette her yemeğin bir ya da birden fazla püf noktası olduğu gibi tencerede biftek yapmanın da kendine has püf noktaları vardır. Öncelikle bifteğin etini seçeceğiniz kasap çok önemlidir. Kasap, ilk alışveriş yapacağınız bir dükkân ise siz biftek istediğinizde hayvanın biftek pişirimine uygun olmayan bir yerinden et verebilir. Kasaba gittiğinizde direkt söyleyeceğiniz şey, hayvanın gerdan kısmından bifteklik et istemek olmalıdır. Çünkü biftek, hayvanın sinir dokularının ve bağlarının daha az olduğu yerden yapılırsa istenilen lezzete ulaşılır. İşte bu yüzden kasaptan gerdan istemeniz gerekmektedir. Hayvanın gerdan kısmında sinir ve bağ dokusu daha az olduğundan et istenilen yumuşaklıkta yani lokum gibi pişer. Gelelim bifteği pişireceğimiz tencereye; bifteği pişireceğiniz tencere kesinlikle yağsız halde bile yapışmayı önleyen bir tencere olmalıdır. Özellikle bu pişirme işlemi için en uygun olan granit tenceredir. Fakat evinizde granit tencere yoksa, günümüzde hemen hemen her evde mutlaka en az bir tane bulunan teflon tencere de kullanabilirsiniz. Eğer bu püf noktalarını atlamadan tencerede bifteğinizi pişirirseniz, emin olun ızgara ya da mangal tadını bir daha aramazsınız. Tencerede Biftek Malzemeleri
Tencerede Biftek Nasıl Yapılır? Ekstra İpuçları
|