Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Birçok kişi lezzetli bir biftek pişirmek ister, ancak pişirme sürecinde etin sertleşip kayış gibi olmasından endişe eder. Biftek pişirmenin çeşitli yöntemleri vardır, fakat bana göre en güzeli ve en lezzetli olanı tavada pişmiş halidir. Tavada biftek pişirirken sizlere önereceğim püf noktalarını uygularsanız etleriniz çok daha yumuşak ve lezzetli olur.

Tavada Biftek Yapmanın Püf Noktaları

  • İlk olarak, tavada biftek yaparken kullanacağınız etin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Yani, etinizi derin dondurucudan çıkarır çıkarmaz tavaya almanız yanlış olur. Bu durumda tavanın sıcaklığı azalır ve etin mühürlenmesi engellenir.
  • Biftek pişireceğiniz tava mutlaka önceden ısınmış olmalıdır. Isınmış olan tavanın içerisine koyduğunuz et hızlı bir şekilde mühürlenir.
  • Lezzetli ve yumuşak bir biftek pişirmek istiyorsanız, aynı zamanda kullandığınız yağa da dikkat etmeniz gerekir. Örneğin, zeytinyağı ve tereyağı ete daha hoş bir aroma verir ve daha lezzetli olmasını sağlar.
  • Yumuşak biftek için eti önceden tuzlayıp bekletmeyin. Biftekler tavada pişerken saldığı suyu yeniden çektikten sonra tuzunu atarsanız etiniz çok daha yumuşak olur.
  • Ayrıca pişen eti tavada çevirmek için çatal yerine maşa kullanmanız çok daha iyi bir tercih olacaktır.
  • Eti yağlı tavada pişirmek istemeyenler için önerim, yağsız döküm tava kullanmalarıdır.
Bu tavsiyeleri uyguladığınızda etin yumuşacık, lokum gibi ve lezzetli olacağını göreceksiniz. Bu kadar öneriden sonra artık tavada biftek tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Tavada Biftek Malzemeleri

  • 500 gram biftek
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavada Biftek Sosu İçin

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber

Kızartmak İçin

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Et kızardıktan sonra tereyağı

Tavada Biftek Nasıl Yapılır?

Öncelikle, çok ince dilimlenmiş olmayan orta kalınlıkta kesilmiş biftekleri geniş bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine sos için gerekli olan bütün malzemeleri ilave edip iyice karıştırdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve yaklaşık bir saat kadar bekletin. Daha sonra yapışmaz bir tavaya zeytinyağı ilave edip yağ kızdıktan sonra biftekleri ilave edin ve etler suyunu çekene kadar pişirin. Ardından tavanın içerisine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edip etlerin suyu çekmesini bekledikten sonra etlerin üzerine birazcık tereyağı ilave edip etler iyice kızarıncaya kadar pişirin. Pişen biftekleri servis tabaklarına alarak yanında mevsim salatası, patates püresi ve pirinç pilavı ile sevdiklerinize sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Abdülvali

12 Temmuz 2024 Cuma

Ben de biftek pişirirken etin sertleşip kayış gibi olmasından endişe ediyorum, sizce bu püf noktalarını uyguladığımda gerçekten daha yumuşak ve lezzetli bir sonuç elde edebilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Abdülvali, biftek pişirirken etin sertleşip kayış gibi olmasını önlemek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerçekten işe yarayabilir. Önemli olan etin doğru şekilde marine edilmesi, doğru sıcaklıkta pişirilmesi ve dinlendirilmesidir. Eğer bu püf noktalarına dikkat edersen, daha yumuşak ve lezzetli bir sonuç elde etme olasılığın yüksek. Denemekten çekinme, zamanla tecrübe kazanarak daha iyi sonuçlar alacaksın. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri