Birçok kişi lezzetli bir biftek pişirmek ister, ancak pişirme sürecinde etin sertleşip kayış gibi olmasından endişe eder. Biftek pişirmenin çeşitli yöntemleri vardır, fakat bana göre en güzeli ve en lezzetli olanı tavada pişmiş halidir. Tavada biftek pişirirken sizlere önereceğim püf noktalarını uygularsanız etleriniz çok daha yumuşak ve lezzetli olur. Tavada Biftek Yapmanın Püf Noktaları
Bu tavsiyeleri uyguladığınızda etin yumuşacık, lokum gibi ve lezzetli olacağını göreceksiniz. Bu kadar öneriden sonra artık tavada biftek tarifimizi hazırlamaya başlayalım. Tavada Biftek Malzemeleri
Tavada Biftek Sosu İçin
Kızartmak İçin
Tavada Biftek Nasıl Yapılır? Öncelikle, çok ince dilimlenmiş olmayan orta kalınlıkta kesilmiş biftekleri geniş bir karıştırma kabının içerisine alın ve üzerine sos için gerekli olan bütün malzemeleri ilave edip iyice karıştırdıktan sonra buzdolabına kaldırın ve yaklaşık bir saat kadar bekletin. Daha sonra yapışmaz bir tavaya zeytinyağı ilave edip yağ kızdıktan sonra biftekleri ilave edin ve etler suyunu çekene kadar pişirin. Ardından tavanın içerisine bir çay bardağı kadar sıcak su ilave edip etlerin suyu çekmesini bekledikten sonra etlerin üzerine birazcık tereyağı ilave edip etler iyice kızarıncaya kadar pişirin. Pişen biftekleri servis tabaklarına alarak yanında mevsim salatası, patates püresi ve pirinç pilavı ile sevdiklerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Abdülvali
12 Temmuz 2024 CumaBen de biftek pişirirken etin sertleşip kayış gibi olmasından endişe ediyorum, sizce bu püf noktalarını uyguladığımda gerçekten daha yumuşak ve lezzetli bir sonuç elde edebilir miyim?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaAbdülvali, biftek pişirirken etin sertleşip kayış gibi olmasını önlemek için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerçekten işe yarayabilir. Önemli olan etin doğru şekilde marine edilmesi, doğru sıcaklıkta pişirilmesi ve dinlendirilmesidir. Eğer bu püf noktalarına dikkat edersen, daha yumuşak ve lezzetli bir sonuç elde etme olasılığın yüksek. Denemekten çekinme, zamanla tecrübe kazanarak daha iyi sonuçlar alacaksın. Afiyet olsun!