Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma

Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetlidir. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şekilde tercih eder. Biftek kızartma, bol yağda yapılmaz. Az yağla seramik tavada, çelik tabanlı tavada veya en doğrusu döküm tavada kızartılır. Önceden marine etmeden de biftek pişirmemelisiniz. Lokum gibi et derler ya, işte bu şekilde biftek kızartma yemeniz için, eti terbiye etmelisiniz. Bu nedenle biftek kızartmayı aceleye getirmeyin. Önceden planınızı yapın, bifteğinizi alın ve terbiye edin yani eti marine edin.

Güzel bir biftek kızartma için aslında en önemli olan ilk adımı da atlamamalısınız. Çünkü ilk önce bifteği aldığınız kasapta etinizi dövdürmeyin. Etinizin lezzetinin kaybolmasına izin vermeyin. Bifteği uygun kalınlıkta dilimleterek alın. Eve geldiğinizde hemen hazırlıklara başlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız biftek kızartma tarifine bakarak akşam için harika bir menü hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Biftek Kızartma İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet dana biftek (2-3 cm kalınlıkta)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Az miktarda tuz

Biftek Terbiyesi İçin

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 adet kuru soğan suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Biftek Kızartma Nasıl Yapılır?

İlk olarak bifteğin terbiye edilmesi gerekiyor. Bu nedenle biftekleri alabilecek bir tabağın içinde, malzemeleri karıştırın. Zeytinyağını, sütü, rendelediğiniz soğanın suyunu, kekik ve karabiberi karıştırın. Biftekleri içine alarak bu malzemelerle harmanlayın. Biftekleri geceden bu şekilde yapabilirseniz, harika olur. Eğer buna zaman bulamazsanız, sabahtan yapın. En az 4-5 saat böyle beklesin.

Biftekler yeterince marine olduğunda, tavanızı ocakta ısıtmaya başlayın. Tavadan hafif duman yükselene kadar kızması gerekir. Biftekleri içine atmadan önce tereyağını içine atarak eritin. Biftekleri ilk önce her iki tarafı 2-3 dakika mühürlenecek. Yani tavanın kızgınlığı ile kızaracak. Bu yöntem bifteğin daha kolay pişmesini ve lezzetli olmasını sağlar. Daha sonra ocağın altını biraz kısarak, bifteklerin iyice kızarmasını ve pişmesini sağlayın. Biftek kızartma tam istediğiniz gibi olacak. Sıcak sıcak hiç bekletmeden yanında özellikle patates püresi ya da pirinç pilavı gibi yardımcı yemeklerle servisinizi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir?

Patatesli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri