Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şekilde sever. Biftek kızartma öyle bol yağda yapılmaz. Az yağla seramik tavada, çelik tabanlı tavada ya da en doğrusu döküm tavada kızartılır. Önceden marine etmeden de biftek pişirmemelisiniz. Lokum gibi et derler ya, aynı bu şekilde biftek kızartma yemeniz için, eti terbiye etmelisiniz. Bu nedenle biftek kızartmayı aceleye getirmeyin. Önceden planınızı yapın, bifteğinizi alın ve terbiye edin yani eti marine edin. Güzel bir biftek kızartma için aslında en önemli olan ilk adımı da atladık. Çünkü ilk önce bifteği aldığınız kasapta etinizi dövdürmeyin. Etinizin lezzetinin kaybolmasına izin vermeyin. Bifteği uygun kalınlıkta dilimleterek alın. Eve geldiğinizde hemen hazırlıklara başlayabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız biftek kızartma tarifine bakarak akşam için harika bir menü hazırlayabilirsiniz. Kolay gelsin.

Biftek kızartma için gerekli malzemeler
  • 4 adet dana biftek (2-3 cm kalınlıkta)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Az miktarda tuz
Biftek terbiyesi için
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 adet kuru soğan suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
Biftek kızartma nasıl yapılır?

İlk olarak bifteğin terbiye edilmesi gerekiyor. Bu nedenle biftekleri alabilecek bir tabağın içinde, malzemeleri karıştırın. Zeytinyağını, sütü, rendelediğiniz soğanın suyunu, kekikle karabiberi karıştırın. Biftekleri içine alarak bu malzemelerle harmanlayın. Biftekleri geceden bu şekilde yapabilirseniz, harika olur. Eğer buna zaman bulamazsanız, sabahtan yapın. En az 4-5 saat böyle beklesin.

Biftekler yeterince marine olduğunda, tavanızı ocakta ısıtmaya başlayın. Tavadan hafif duman yükselene kadar kızması gerekir. Biftekleri içine atmadan önce tereyağını içine atarak eritin. Biftekleri ilk önce her iki tarafı 2-3 dakika mühürlenecek. Yani tavanın kızgınlığı ile kızaracak. Bu yöntem bifteğin daha kolay pişmesini, lezzetli olmasını sağlar. Daha sonra ocağın altını biraz kısarak, bifteklerin iyice kızarmasını ve pişmesini sağlayın. Biftek kızartma tam istediğiniz gibi olacak. Sıcak sıcak hiç bekletmeden yanında özellikle patates püresi ya da pirinç pilavı gibi yardımcı yemeklerle servisinizi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Biftek Kızartma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biftek Kaç Kalori?

Biftek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir?

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kobe Bifteği Tarifi ve Malzemeleri

Kobe Bifteği Tarifi ve Malzemeleri

Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Biftek Tarifi ve Malzemeleri