Fırında salçalı biftek, patates püresi ve pilavla birlikte sunarak akşam yemeğinde misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz lezzetli bir tariftir. Bifteğin yumuşacık pişmesini sağlamak için öncelikle etin marine edilmesi, yani terbiye edilmesi gereklidir. Pişirme sırasında kırmızı ete en çok yakışan baharatlar arasında karabiber ve kekik bulunur. Konuklarınıza güzel bir ziyafet sunmak için bu tarifi kullanabilirsiniz. Fırında salçalı biftek tarifi, hanımların kurtarıcısı niteliğindedir ve yapımı oldukça kolaydır. Malzemelerimiz hazırsa hemen başlayalım. Kolay gelsin. Fırında Salçalı Biftek İçin Gereken Malzemeler
Sos Malzemeleri
Marine İçin Malzemeler
Fırında Salçalı Biftek Nasıl Yapılır? Öncelikle biftekleri pişmeye hazır hale getirelim. Yani marine sosu hazırlayarak, etlerin yumuşak pişmesini sağlayalım. Marine sos için verilen süt, zeytinyağı, sarımsak ve karabiberi bir kabın içinde karıştırın. Bu karışımı bifteklerle birlikte iyice harmanlayın. Tavsiyemiz, bunu bir gece önceden yapmanızdır. Ancak zamanınız kısıtlıysa, en az 2-3 saat önceden biftekleri marine etmelisiniz. Bu şekilde biftekleri buzdolabında bekletin. Biftekler marine edildikten sonra, etlerin mühürlenmesi gerekiyor. Bunun için biftekleri hiç yıkamadan kızdırılmış bir seramik tavada her iki taraflarını 2-3 dakika kızartın. Böylece bifteğin lezzetini veren suyu içine hapsedilir. Bu işlemle fırında salçalı biftek daha kolay piştiği gibi, lezzetine de doyum olmaz. Mühürlenmiş biftekleri tavadan alarak, fırın tepsisine dizin. Bunun için bir borcam da kullanabilirsiniz. Bir kâsede ılık suyla incelttiğiniz domates salçasının içine karabiberi ve tuzu ilave edin. Bu karışımı borcamın içindeki bifteklerin üzerine gezdirin. Daha sonra fırında kurumaması için borcamın üstüne alüminyum folyo kapatın. Fırını 180-200 derece arasında ısıtarak, biftekleri fırına atın. Biftekler iyi marine olduysa yaklaşık 1-1,5 saat içinde fırında pişecektir. Gerekirse pişme kontrolünü siz de yapabilirsiniz. Fırında salçalı biftek servisinde kullanacağınız sosu hazırlamanız gerekir. Tavada kızdırılan tereyağı ve sıvı yağında ince dilimlenmiş sarımsak ve kekiği yakmadan pişirin. Bu karışımı bifteklerin üzerine gezdirin. Yanında pilav ve patates püresi de ikram ederseniz harika olur. Afiyet olsun. |
Abbas
12 Temmuz 2024 CumaBu tarifi denemek istiyorum ama biftekleri marine etmek icin en az ne kadar beklemeliyim? 2-3 saat yeterli olur mu yoksa bir gece onceden yapmam mi gerekiyor? Ayrıca, pişirme süresini nasıl kontrol edebilirim? Fırında bifteğin tam kıvamında piştiğini nasıl anlayabilirim?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Abbas,
Biftekleri marine etmek için en az 2-3 saat beklemek yeterli olabilir, ancak bir gece önceden marine etmek lezzetin daha iyi geçmesini sağlayacaktır. Bu nedenle zamanın varsa biftekleri bir gece önceden marine etmeni tavsiye ederim.
Pişirme süresini kontrol etmek için et termometresi kullanabilirsin. Bifteklerin iç sıcaklığını ölçerek tam kıvamında piştiğini anlayabilirsin. Orta pişmiş bir biftek için 60-65°C, iyi pişmiş bir biftek için ise 70°C civarında olması gerekir. Ayrıca, bifteğin üzerinde hafif bir kabuk oluştuğunda ve içerisi istediğin kıvamda pembe veya kahverengi olduğunda da piştiğini anlayabilirsin.
Afiyet olsun!