Biftek Terbiyesi Biftek terbiyesi, etinize tat katmak ve etin yumuşamasını sağlamak için önemli bir tekniktir. Terbiye edilmeden baharat eklenen etler, lezzetleri içine çekmediği için tat bütünlüğü sağlanmamış olur. Biftek Terbiye Süresi Biftek terbiye süresi en az 1 saat olmalıdır. Süre uzadıkça, etin dışına ekleyeceğiniz malzemelerin özünü çekme oranı yükselir. Böylece etin kendine ait bir aroması oluşur. Asitli İçeriklerden Kaçınma Biftek terbiyesi yaparken kesinlikle asitli içecekler, maden suyu ve limon kullanmamalısınız. Bu maddeler, etin lezzetinin kaybolmasına ve besin değerlerinin düşmesine neden olur. Dinlenmiş Et Kullanımı Eti terbiye etmeden önce kesinlikle dinlenmiş olması gerekmektedir. Ayrıca dövülmemiş ve bu şekilde suyunu muhafaza etmiş biftekler tercih edilmelidir. Bu yüzden kasaptan alacağınız eti seçerken dinlenmiş etleri tercih edebilirsiniz. Biftek Terbiye Yöntemleri Biftek terbiyesi için çeşitli yöntemler bulunmaktadır:
Yukarıda sıralanan biftek terbiye yöntemlerini isteğinize göre değiştirebilir ve çoğaltabilirsiniz. Ayrıca birleştirip kendi terbiye şeklinizi de oluşturabilirsiniz. Ünlü şef Arda Türkmen'in dediği gibi "Herkes kendi mutfağının şefidir." |