Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Terbiyesi

Biftek terbiyesi, etinize tat katmak ve etin yumuşamasını sağlamak için önemli bir tekniktir. Terbiye edilmeden baharat eklenen etler, lezzetleri içine çekmediği için tat bütünlüğü sağlanmamış olur.

Biftek Terbiye Süresi

Biftek terbiye süresi en az 1 saat olmalıdır. Süre uzadıkça, etin dışına ekleyeceğiniz malzemelerin özünü çekme oranı yükselir. Böylece etin kendine ait bir aroması oluşur.

Asitli İçeriklerden Kaçınma

Biftek terbiyesi yaparken kesinlikle asitli içecekler, maden suyu ve limon kullanmamalısınız. Bu maddeler, etin lezzetinin kaybolmasına ve besin değerlerinin düşmesine neden olur.

Dinlenmiş Et Kullanımı

Eti terbiye etmeden önce kesinlikle dinlenmiş olması gerekmektedir. Ayrıca dövülmemiş ve bu şekilde suyunu muhafaza etmiş biftekler tercih edilmelidir. Bu yüzden kasaptan alacağınız eti seçerken dinlenmiş etleri tercih edebilirsiniz.

Biftek Terbiye Yöntemleri

Biftek terbiyesi için çeşitli yöntemler bulunmaktadır:
  • Bifteğin üzerine bir adet kuru soğanın rendelenmiş suyu, yarım su bardağı süt ve bir dal taze biberiye eklenir ve masajla ete yedirilir. Sonra üzeri buzdolabı poşeti ile kaplanarak havayla teması kesilir. Buzdolabında ortalama 2 gün bekletilir ve terbiye işlemi tamamlanmış olur.
  • Bir kaseye alınan biftek tuzlanır. Üzerini geçecek kadar zeytinyağı eklenir. (Zeytinyağı eti yumuşatır). 2 gün buzdolabında bekletilir. Ardından yağdan çıkarılır. Üzerine dövülmüş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası, 1 tatlı kaşığı pul biber ve karabiber ile iyice karıştırılarak buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
  • Bifteği şalgam suyuna yatırın. 1 gün buzdolabında bekletin. Ardından şalgamdan alıp baharatlarla her tarafını ovun. 1 gün de öylece buzdolabında bekletin.
  • Bifteğin üzerine ayçiçek yağı ve yarım çay bardağı kırmızı şarap dökün. İyice masaj yaparak etin her tarafına yayın. Üzerine taze biberiye, fesleğen ve kekik ekleyerek tekrar ovun. Vakumlu bir poşete alarak buzdolabında 4-5 gün dinlendirin.

Yukarıda sıralanan biftek terbiye yöntemlerini isteğinize göre değiştirebilir ve çoğaltabilirsiniz. Ayrıca birleştirip kendi terbiye şeklinizi de oluşturabilirsiniz. Ünlü şef Arda Türkmen'in dediği gibi "Herkes kendi mutfağının şefidir."

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri