Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek; çok lezzetli ve çok kısa bir sürede pişen aynı zamanda da çok pratik bir yemek tarifidir. Kuzu biftek pişirirken en büyük korkulardan biri etin sertleşip kayış gibi olmasıdır. Öncelikle biftek piftek pişirmenin birçok yöntemi vardır. Ama benim en çok sevdiğim yöntem yağda pişirmektir. Kuzu biftek yaparken belli birkaç kuralı vardır. Bu kurallara uyarsanız pamuk gibi yumuşacık bir biftek tarifi yemiş olursunuz. Bu kurallardan bazılarını sayacak olusak ilk başta tabi ki et seçimi geliyor. Biftek alırken mutlaka bir bildiğiniz kasaptan alın ve sakın dövdürmeyin etini. Bu dövme işlemi eti olduğundan çok sert yapar ve dövüldüğü için bütün suyunu yani lezzetini dışarı atar. İkincisi, pişireceğiniz biftek her zaman oda sıcaklığında olmalıdır. Çünkü buzdolabından çıkan et tavaya konduğu zaman tavanın ısısını düşürür ve mühürlenme işlemi tam anlamıyla olmaz. Üçüncüsü, kuzu bifteği pişireceğiniz tava döküm olmalıdır. Tabi ki yağda pişirmek istemiyorsak. Döküm tava ateşi eşit şekilde dağıtır ve bu da etin daha lezzetli olmasını sağlar. Döküm tava iyice harlı ateşte kızdırılmış olması gerekir ve içinde pişen et asla bir çatal veya bir bıçak yardımıyla çevirilmemesi gerekir.

Kuzu Biftek Tarifi İçin Gerekli Olan Malzemeler Nelerdir?
  • 4 parça kuzu biftek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Deniz tuzu
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
Kuzu Biftek Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikletavayı iyice kızdırın ve tavanın üzerine tereyağı ilave edin ve eritin sonra kuzu biftekleri tuzlayarak ısınmış olan tavanın üzerine dikkatli bir şekilde biftekleri serin. Kuzu bifteğin altı kızarınca bir maşa kullanarak biftekleri dikkatli bir şekilde çevirin ve bu tarafını da iyice kızartın. Kuzu bifteklerimiz nar gibi kızardıktan sonra üzerine kekik ve kırmızı toz biber veya istediğiniz baharatları koyarak tatlandırılıp servis tabağına alın. Kuzu biftek tarifiniz hazır şimdiden hepinize afiyet olsun.

Kuzu Biftek Yorumları

soru

Esra

02 Haziran 2024 Pazar

Kuzu bifteğin pişme süresini belirtmemişsiniz. Kaç dakika boyunca pişirmemiz gerekiyor ve kaç derecede pişmesi lazım? Bu konuda da bilgi verirseniz sevinirim.

Cevap yaz
cevap

Admin

02 Haziran 2024 Pazar

Merhaba Esra Hanım,

Kuzu bifteği genellikle 200 derece Celsius'ta (392 derece Fahrenheit) pişirilir. Bifteğin kalınlığına ve tercih ettiğiniz pişme seviyesine bağlı olarak, ortalama olarak 15-20 dakika arasında pişmesi yeterlidir. Orta pişmiş (medium) bir kuzu bifteği için iç sıcaklığının 60-65 derece Celsius (140-149 derece Fahrenheit) olması gerekmektedir. Umarım bu bilgiler yardımcı olur. ޞimdiden afiyet olsun!

Sevgiler,

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dana Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Dana Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartması Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kobe Bifteği Tarifi ve Malzemeleri

Kobe Bifteği Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri