Et Biftek

Et Biftek

Et Biftek; Alırken dikkat edilmesi gereken et çeşitleri arasında yer alıyor. Öncelikle et alırken nelere dikkat edilmeli ve neresinden istememiz gerektiğini ve hangi işlemden geçmesi gerek bilmemiz gerekir. İlk baştan ızgaralık etler alırken mutlaka yağsız olması gerekir ve aynı zamanda bifteklik bir et alıyorsanız eti asla dövdürmeyin. Çünkü bu işlem et biftekte sert olmasına ve etin bütün suyunun salmasına sebep olacaktır. Bunun bir alternatif yöntemi biftekleri dövmek yerine et biftek için uygun incelikte ince ince doğramasıdır kasabın. Et pişirirken uygun olarak pişirmekte önemlidir. Öncelikle en uygun tava döküm tavalardır.

Et biftek tarifi için gerekli olan malzemeler,
  • 500 gram biftek
  • Kaya tuzu
Et bifteği marine etmek için gerekli olan malzemeler;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir çay kaşığı kara biber
Et bifteği kızartmak için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Et suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı tere yağı
Et biftek tarifinin yapılışı ve hazırlanışı;

Öncelikle et biftek tarifini hazırlarken geniş bir kab alın ve içine sıvı yağ, yoğurt, sirke, kekik, pul biber, ve tuzu bir güzel harmanlar ve et biftekler bu karışımın içinde karıştırılır. Baharatları isteğinize göre azaltılabilir veya çoğaltılabilir. Bu karışımın içinde biftekler yaklaşık olarak 1-2 saat kadar iyice marine olması için buzdolabına kaldırılır. Döküm tavaya çok az bir miktar sıvı yağ ilave edin ve iyice kızdırın. Eğer döküm tavanız yoksa kalın bir teflon da olabilir. Tavaya et biftekler dikkatli bir şekilde yerleştirin. Çok harlı olmayan ateşte biraz bekledikten sonra zaten etler suyunu salmaya başlayacaktır. Suyunu salan etler tekrar salmış olduğu suyu çekene kadar pişirin. Kendi suyunu çekip bitirdikten sonra bir su bardağı kadar sıcak su koyun ve bu suyu da çekmesini bekleyin. Biraz tuz ve tereyağını da ilave edin ve etler kızaranana kadar pişirin. Alt tarafı kızarınca dikkatli bir şekilde diğer tarafı da çevirip kızartın. Etleri çevirirken delmemek için bir bıçak ve çatal kullanmadan çevirmeyi tercih edin. Bir maşa olabilir mesela. Bu yöntemi denerseniz etler delinmeyip suyu içinde kalacaktır ve lezzeti dışarı vermemiş olacaktır. Et biftek tarifimiz hazır. Yanına bir pirinç pilavı ve patates kızartması eşliğinde et biftekler güzel bir şekilde sunup servis yapabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
Son Güncelleme : 17.04.2021 03:57:47
Kaynakça / İçeriği Geliştiren Uzmanlar
  • Uzm. Nihal ucar - 17.04.2021 03:57:47
Et Biftek ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Et Biftek Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Et Biftek"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Biftek Fırında
Biftek Fırında
Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetli ve daha güzel pişecektir. Ayrıca soğan ve patates ile pişen biftekler sebzelerinde tadı ile...
Salçalı Biftek
Salçalı Biftek
Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçalı ve fırında yapıyorum biz bu şekilde çok daha seviyoruz. Siz tencerede de yapabilirsiniz tercih s...
Kobe Bifteği
Kobe Bifteği
Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun nedeni ise bölgenin ot yapısının çok iyi olmasıdır. Bir diğer nedeni ise hayvanlar doğdukla...
Biftek Terbiyesi
Biftek Terbiyesi
Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri içine çekmediği için tat bütünlüğü sağlanmamış olur. Biftek terbiye süreleri en az 1 saat olma...
Tavada Biftek
Tavada Biftek
Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukça fazla yöntemi vardır. Fakat bana göre en güzeli ve en lezzetli olanı tavada pişmiş halidir....
Biftek Et
Biftek Et
Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli yeridir. Etin bu kısmında sinir ve yağ neredeyse hiç yoktur. Özellikle genç danalardan çok g...
Biftek Kaç Kalori
Biftek Kaç Kalori
Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananın en lezzetli yeri biftek denilen yerdir. Dananın en az sinir kısmına sahip yeri burasıdır. S...
Biftek Tantuni
Biftek Tantuni
Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ön hazırlık olarak mutlaka haşlanır. Fakat kırmızı et olarak biftek tercih edilecekse haşlama işlem...
Mantarlı Biftek
Mantarlı Biftek
Mantarlı Biftek, Bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlikle yapmayı deneyin hem mantarlı hemde protein deposu et ile yapılan mantarlı biftek özellikle de d...
Biftek Kızartma
Biftek Kızartma
Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şekilde sever. Biftek kızartma öyle bol yağda yapılmaz. Az yağla seramik tavada, çelik tabanlı ...
Dana Biftek
Dana Biftek
Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için dana biftek en güzel akşam yemeğidir. Hadi bu enfes lezzete başlayalım.Dana Biftek İçin Gerekli...
Patatesli Biftek
Patatesli Biftek
Patatesli Biftek, hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere yapılacak can kurtaran bir yemektir. Etli olan her yemek lezzetlidir. Ancak biftek dana etin...

 

Et Biftek
Kuzu Biftek
Biftek
Biftek Sosu
Kremalı Biftek
Tavuk Biftek
Mangalda Biftek
Biftek Nasıl Pişirilir
Sebzeli Biftek
Biftek Marine
Fırında Salçalı Biftek
Biftek Yemekleri
Soslu Biftek
Mantar Soslu Biftek
Fırında Soslu Biftek
Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir
Biftek Izgara
Domates Soslu Biftek
Biftek Fırında
Salçalı Biftek
Kobe Bifteği
Biftek Terbiyesi
Tavada Biftek
Biftek Et
Biftek Kaç Kalori
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Popüler İçerik
Soslu Biftek
Soslu Biftek
Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden el...
Mantar Soslu Biftek
Mantar Soslu Biftek
Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilm...
Fırında Soslu Biftek
Fırında Soslu Biftek
Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha...
Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir
Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir
Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu d...
Biftek Izgara
Biftek Izgara
Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olu...
Domates Soslu Biftek
Domates Soslu Biftek
Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2021