Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Et Biftek

Et biftek, alırken dikkat edilmesi gereken önemli et çeşitleri arasında yer alır. Öncelikle et alırken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Hangi kısmından et isteneceği ve hangi işlemlerden geçmesi gerektiği bilinmelidir. Izgaralık etler alırken mutlaka yağsız olmasına özen gösterilmelidir. Bifteklik et alırken eti asla dövdürmemek gerekir. Bu işlem, et bifteğin sertleşmesine ve etin tüm suyunun salınmasına neden olacaktır. Bunun yerine, biftekleri dövmek yerine kasabınızdan et biftek için uygun incelikte ince ince doğramasını istemek daha doğru bir yöntemdir.

Et pişirirken doğru yöntemi kullanmak da son derece önemlidir. En uygun tava, döküm tavalardır.

Et Biftek Tarifi için Gerekli Malzemeler

  • 500 gram biftek
  • Kaya tuzu

Et Bifteği Marine Etmek İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir çay kaşığı karabiber

Et Bifteği Kızartmak İçin

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Et suyunu çektikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağı

Et Biftek Tarifinin Yapılışı

Öncelikle et biftek tarifini hazırlarken geniş bir kab alarak içerisine sıvı yağ, yoğurt, sirke, kekik, pul biber ve tuzu iyice karıştırın. Et biftekleri bu karışımın içerisinde karıştırarak iyice harmanlayın. Baharatları isteğinize göre azaltabilir veya artırabilirsiniz. Bu karışımın içinde biftekleri yaklaşık olarak 1-2 saat kadar marine olması için buzdolabına kaldırın.

Döküm tavaya çok az bir miktar sıvı yağ ilave edin ve iyice kızdırın. Eğer döküm tavanız yoksa kalın bir teflon tava da kullanılabilir. Tavaya et biftekleri dikkatli bir şekilde yerleştirin. Çok harlı olmayan ateşte biraz bekledikten sonra zaten etler suyunu salmaya başlayacaktır. Suyunu salan etler tekrar salmış olduğu suyu çekene kadar pişirin. Kendi suyunu çekip bitirdikten sonra bir su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve bu suyu da çekmesini bekleyin. Biraz tuz ve tereyağını da ilave edin ve etler kızarana kadar pişirin. Alt tarafı kızarınca dikkatli bir şekilde diğer tarafını da çevirip kızartın. Etleri çevirirken delmemek için bir bıçak ve çatal kullanmadan çevirmeyi tercih edin. Bir maşa kullanabilirsiniz. Bu yöntemle etler delinmeyip suyu içinde kalacak ve lezzeti dışarı vermemiş olacaktır.

Servis Önerisi

Et biftek tarifimiz hazır. Yanına bir pirinç pilavı ve patates kızartması eşliğinde et biftekleri güzel bir şekilde sunup servis yapabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Et Biftek Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kaç Kalori?

Biftek Kaç Kalori?