Et Biftek Et biftek, alırken dikkat edilmesi gereken önemli et çeşitleri arasında yer alır. Öncelikle et alırken bazı hususlara dikkat etmek gerekir. Hangi kısmından et isteneceği ve hangi işlemlerden geçmesi gerektiği bilinmelidir. Izgaralık etler alırken mutlaka yağsız olmasına özen gösterilmelidir. Bifteklik et alırken eti asla dövdürmemek gerekir. Bu işlem, et bifteğin sertleşmesine ve etin tüm suyunun salınmasına neden olacaktır. Bunun yerine, biftekleri dövmek yerine kasabınızdan et biftek için uygun incelikte ince ince doğramasını istemek daha doğru bir yöntemdir. Et pişirirken doğru yöntemi kullanmak da son derece önemlidir. En uygun tava, döküm tavalardır. Et Biftek Tarifi için Gerekli Malzemeler
Et Bifteği Marine Etmek İçin Gerekli Malzemeler
Et Bifteği Kızartmak İçin
Et Biftek Tarifinin Yapılışı Öncelikle et biftek tarifini hazırlarken geniş bir kab alarak içerisine sıvı yağ, yoğurt, sirke, kekik, pul biber ve tuzu iyice karıştırın. Et biftekleri bu karışımın içerisinde karıştırarak iyice harmanlayın. Baharatları isteğinize göre azaltabilir veya artırabilirsiniz. Bu karışımın içinde biftekleri yaklaşık olarak 1-2 saat kadar marine olması için buzdolabına kaldırın. Döküm tavaya çok az bir miktar sıvı yağ ilave edin ve iyice kızdırın. Eğer döküm tavanız yoksa kalın bir teflon tava da kullanılabilir. Tavaya et biftekleri dikkatli bir şekilde yerleştirin. Çok harlı olmayan ateşte biraz bekledikten sonra zaten etler suyunu salmaya başlayacaktır. Suyunu salan etler tekrar salmış olduğu suyu çekene kadar pişirin. Kendi suyunu çekip bitirdikten sonra bir su bardağı kadar sıcak su ekleyin ve bu suyu da çekmesini bekleyin. Biraz tuz ve tereyağını da ilave edin ve etler kızarana kadar pişirin. Alt tarafı kızarınca dikkatli bir şekilde diğer tarafını da çevirip kızartın. Etleri çevirirken delmemek için bir bıçak ve çatal kullanmadan çevirmeyi tercih edin. Bir maşa kullanabilirsiniz. Bu yöntemle etler delinmeyip suyu içinde kalacak ve lezzeti dışarı vermemiş olacaktır. Servis Önerisi Et biftek tarifimiz hazır. Yanına bir pirinç pilavı ve patates kızartması eşliğinde et biftekleri güzel bir şekilde sunup servis yapabilirsiniz. Şimdiden hepinize afiyet olsun. |
Baturhan
21 Temmuz 2024 PazarBiftek alırken yağsız olması gerektiğini söylüyorsunuz ama bazı etlerin yağsız olmasının lezzetini azaltabileceğini duydum, bu doğru mu? Ayrıca etleri dövmek yerine ince ince doğratmak daha mı iyi olur?
Cevap yazAdmin
21 Temmuz 2024 PazarBaturhan, biftek alırken yağsızlık konusu gerçekten önemli bir noktadır. Yağsız etler daha sağlıklı olabilir, ancak etin yağı, lezzet ve yumuşaklık açısından da önemlidir. Yağ, ete hem tat hem de nem katar, bu nedenle bazı insanlar daha yağlı etleri tercih eder. Bu tamamen kişisel damak tadına bağlıdır.
Etleri dövmek yerine ince ince doğratmak da bir seçenektir. Dövülünce et daha yumuşak olabilir, bu da pişirme süresini kısaltabilir ve lezzeti artırabilir. Ancak ince ince doğramak da etin daha az sert olmasını sağlayabilir ve çiğnerken daha kolay olmasını sağlar. Hangi yöntemi tercih edeceğiniz, hazırladığınız yemeğin türüne ve kişisel tercihinize bağlı olarak değişebilir.