Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka. Benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Bu tarifi salçalı ve fırında yapıyorum; biz bu şekilde çok daha seviyoruz. Siz tencerede de yapabilirsiniz, tercih size kalmıştır. Bifteği alırken antrikot tercih ederseniz daha yumuşak ve lezzetli olur. Eğer fırında yapacaksanız kontrfile de kullanabilirsiniz, ama ben her zaman antrikot tercih ediyorum. Salçalı Biftek İçin Gerekli Malzemeler
Salçalı Biftek Nasıl Yapılır? Salçalı biftek için öncelikle etin daha lezzetli olabilmesi için marine sosu hazırlamalısınız. Bunun için etlerin sığacağı bir kap içinde sarımsak, zeytinyağı, kekik ve soğan suyu ile iyice karıştırın. Daha sonra dana biftekleri marine sosun içine koyarak en az bir saat buzdolabında bekletin. Süre dolduktan sonra biftekleri buzdolabından çıkarın ve yayvan bir tava ya da tencereyi yüksek ateş üstüne koyun. Tava ya da tencere iyice ısındıktan sonra içine tereyağını koyun ve kızdırın. Kızan yağın içine biftek dilimlerini koyun. Tam iki dakika arkalı önlü kızartarak etleri mühürleyin. Etleri iyice mühürledikten sonra da et dilimlerini tencere içine yayarak ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Etler önce suyunu salacak, sonra yavaş yavaş suyunu çekecektir. Suyu azalmaya başladığında salça ve bütün baharatları ilave edin. Bir su bardağına yakın sıcak su ekleyin ve salçalar iyice eriyene kadar kaşık ile iyice karıştırın. Sıcak suyu etlerin üstüne ilave edin, çok az zeytinyağı da gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Çok hafif ateş üzerinde bir saat kadar pişirin. Eğer fırında yapacaksanız, yine aynı işlemi fırın kabı içinde yaparak fırın kabının üstünü alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık bir buçuk saat kadar pişirin. Kontrol ederek etin pişip pişmediğini kontrol edin; gerekirse biraz daha pişirin. Salçalı biftek hazır. Yanında pilav ve patates püresi eşliğinde servis edin. Afiyet Olsun. |