Tavuk Biftek Tavuk biftek, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Aniden çıkan misafirler için hızlıca hazırlanabilir ve güzel bir alternatif sunar. Bu tarif, herkesin mutfağında işine yarayacak pratik bir seçenek sunmaktadır. Şimdiden kolay gelsin. Tavuk Biftek Tarifi için Gereken Malzemeler
Tavuk Biftek Nasıl Yapılır? Öncelikle tavuk göğüslerini dondurucuda kısmen dondurarak kolayca dilimleyin ve ince dilimler şeklinde kesin. Geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine yarım şişe maden suyunu dökün ve tavuk dilimlerini marine ederek iyice yedirin. On beş dakika kadar dinlendirin. Tavuk bifteklerin sosu için; süt, sıvı yağ ve kekik dışında kalan tüm baharatları uygun bir kase içerisinde iyice karıştırın. Ardından, bu karışımı tavukların bulunduğu kaba ekleyin ve elinizle iyice harmanlayın. Baharatların iyice içine işlemesi için yaklaşık on beş dakika kadar dinlendirin. Pişirmeye yakın kekiği ekleyin ve karıştırın. Kekik önceden eklenirse etin acılaşmasına neden olabilir, bu nedenle pişirmeye yakın eklenmesi faydalıdır. Yapışmaz tavayı yağsız olarak ocağa alın ve altını iyice kısın. Isınmış olan tavaya etleri dizin ve arkalarını, önlerini kızartın. Kızartma işlemi bitene kadar yağ eklemeyin ve kısık ateşte etlerin içi iyice pişene kadar devam edin. Tavuk biftek piştikten sonra, henüz sıcakken yanında pilav, kızarmış patates ve haşlanmış sebze ile ikram tabağınızı hazırlarsanız oldukça şık bir sunum olur. Şimdiden afiyet olsun. |