Et tüketimi, sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dana etinin diz ekleminin üst kısmında bulunan kalın et parçasına biftek denir. Dana etinin en lezzetli ve en az sinirli kısmı biftektir. Bu et parçası neredeyse yağsızdır ve kara etten oluşur. Biftek eti son derece sağlıklıdır, ancak kolesterol ve böbrek hastalarının dikkatli tüketmeleri gerekir. Biftek Eti ve Besin Değerleri Biftek eti, sodyum, protein, potasyum, kolesterol ve kalsiyum gibi mineralleri içermektedir. Ayrıca B6 ve B12 vitaminleri açısından oldukça zengin bir besindir. 100 gram biftek etinde 224 kalori bulunmaktadır. Biftek etinin aşırı tüketilmesi durumunda, aşırı kilo almaya yani obeziteye neden olabilir. Bu sebeple dikkatli tüketilmesi gereken bir besindir. Biftek Etinin Sağlığa Faydaları Biftek etini gerektiği miktarda tüketmek, vücutta bulunan demir eksikliğini ortadan kaldırmaktadır. Aynı zamanda vücudun gerekli olan vitaminlerini karşılayarak, insan bedenine fayda sağlamaktadır. Özellikle büyüme çağındaki çocukların gelişimi için çok önemli bir besin kaynağıdır. Kırmızı ette bulunan doymuş yağ oranı yüksek olduğu için, kolesterol bakımından zengin bir besindir. Biftek Etinin Aşırı Tüketiminde Ortaya Çıkan Sorunlar
Biftek Etinin Diğer Faydaları Biftek eti, bağışıklık sistemi fonksiyonlarının düzgün çalışmasına katkı sağlamaktadır. Yağsız biftek etinin günlük en az bir porsiyon tüketilmesi önerilmektedir. Sağlıklı bir yaşam için kırmızı etin mutlaka tüketilmesi gerektiğini unutmayın. |