Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri
10 Temmuz 2024

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et

Biftek, hayvanın diz ekleminin üst kısmından elde edilen değerli bir et parçasıdır. Bu bölge, alt kısmı incik olan buttan ve böbreğin altından çıkar. Biftek, hayvanın en kıymetli etlerinden biridir çünkü bu bölgede sinir ve yağ neredeyse hiç bulunmaz. Özellikle genç danalardan elde edilen biftek, çok lezzetli ve kaliteli olur. İyi bir biftek, yumuşak ve sulu olmalıdır.

Biftek etinde yer alan ince çizgiler ve dalgalar, etin kalitesi hakkında bilgi verir. Biftek üzerinde ince yazıları andıran çizgiler ne kadar fazlaysa, o biftek o kadar sulu ve lezzetlidir. Bunun sebebi, pişerken eriyen yağların kas aralarını sulandırarak yumuşaklık ve lezzet katmasıdır. Ayrıca etin dinlendirilmesi de önemlidir. Bifteğin en az bir gün önceden buzdolabı poşetinde, hava almayacak şekilde kapatılarak dinlendirilmesi gereklidir.

Biftek Et Nasıl Hazırlanır?

Biftek eti pişirmeden önce dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır:

  • Öncelikle biftek eti dövmekten kaçının. Dövülmüş etin orta kısmı fazla pişeceği için kayış gibi sert bir yapıya sahip olur.
  • Biftek eti kalın parçalar halinde temin edilmelidir.
  • Bifteğin en güzel pişirme yöntemi mangalda ızgaradır. Mangal yakma imkanı yoksa, yapışmaz yüzeyli tavalar kullanarak da evde biftek pişirebilirsiniz.

Biftek Et Nasıl Pişirilir?

Mangal yakmaya başlamadan önce biftekleri buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığında bekletin. Bu sayede kalın bifteklerin orta kısmı daha kolay pişer. Etin üst tarafında fazla yağ varsa bu kısmı temizleyin, çünkü pişme esnasında yağ ateşe temas eder ve alev alarak biftek üzerinde is yapabilir. Bu da hoş olmayan bir kokuya ve etin renk kalitesinin düşmesine neden olur. Alev yanığı ayrıca kanserojen risk taşır. Eğer alevlenme ile karşılaşırsanız, eti uzaklaştırıp tuz serperek alevi söndürün ve pişirmeye devam edin.

Orijinal bir biftek yemeği elde etmek istiyorsanız, eti marine etmeyin. Izgaradan önce biftekleri tuzlamayın çünkü tuz, yüzeyin kızarmasını engeller. Mangalda bol miktarda köz olması gereklidir ve etin pişeceği ısı çok yüksek olmalıdır. Biftekleri koyacağınız ızgarayı yağlayın. Etleri koyar koymaz biftekler ızgaraya yapışacaktır. Biraz bekleyin, etler kendini bırakınca maşa yardımıyla çevirin; çatal kullanmayın çünkü çatal ile ete delik açarsanız, içindeki su dışarı akar. Yaklaşık 10 dakika kadar iki kez çevirerek pişirin. Üzeri kızarınca maşa ile hafif bastırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Pişen biftekleri servis edebilir ve sevdiklerinizle birlikte afiyetle tüketebilirsiniz.

Son olarak, Allah herkese biftek alabilecek kazanç ve ağız tadıyla yiyebilecek sağlık versin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Boranalp

30 Nisan 2024 Salı

Biftek et, pişirmesini bilirsen çok güzel bir et yemeğidir. tam bir ustalık istiyor. daha önce hiç bir ev kadınının pişirdiğini duymadım. genellikle yemek yapmayı seven erkekler pişiriyor. acaba bir ev hanımı yapsa nasıl olur.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Sevgili Boranalp,
Biftek pişirmek gerçekten de bir ustalık gerektiriyor. Ancak, yemek yapmaya tutkulu olan herkes bu yeteneği geliştirebilir. Bir ev hanımının da biftek pişirmesi gayet mümkün ve lezzetli olabilir. Önemli olan doğru teknikleri öğrenmek ve uygulamak. Denemekten korkmamak gerekir. Afiyet olsun!

2. Cevap
cevap

Eyüb

Biftek riskli et çeşitlerinden birtanesidir. Doğru pişirilmediği takdirde sert ve çiğ kalır. Bifteğin suyunun içinde kalması ilk olarak mühürlemek gerekir. Daha sonra sosuni katıp kapağı açılmadan 1 saat pişirilmelidir.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Biftek Kaç Kalori?

Biftek Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Et Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Marine Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dana Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Dana Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Izgara Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri