Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Biftek Marine

Biftek Marine

Biftek Marine, ederken bazı kurallara duyduğunuz takdirde lezzetli ve yumuşacık bir biftek yememenize hiçbir neden olmaz. Sadece nelerle ve hangi malzemelerle marine etmemizle alakalıdır. Biftek marine ederken öncelikle doğru et seçmekte çok önemli çünkü doğru bir et seçmediğiniz zaman marinede bir işe yaramaz diyebiliriz. Bu bir ekip işi anlayacağınız. Şimdi, marine etmek demek etin belirli bir süre boyunca etin tadını daha da lezzetlendirmek adına ve eti kıvamına getirmek amacıyla yapılan daha çok da asidik malzemeleri kullanarak hazırlanan bir yöntemdir. Sirke ve limon suyunun başrolde olduğu marinasyon sürecinde özel yağlar ve aynı zamanda da baharatlar devreye giriyor.

Aslında biftek marine etmek o kadar da düşündüğünüz gibi zor değil. Sadece kendinize inanıp güvenmeniz ve malzemeleri bulup hazırlamak yeterli olacaktır. Tabi bir de bifteği iyi seçmeniz gereklidir. Öncelikle biftek alırken yassı olacak şekilde seçmeniniz gerekiyor. Mermer görünümlü kalın etler de tercihiniz olabilir fakat en uygunu ince kesilmiş olanıdır. Bunun sebebi marine sosunuzun etin her yerine eşit dağılması ve asidin bifteğin içine işleyip etin kas yapısını rahatlamasını sağlıyor. Kalın et tercih ettiğiniz takdirde dış tarafı marine olurken etin iç tarafına işlemiyor. Sakın biftekler de dövme denilen işlemi yaptırmayın kasabınıza. Bu işlem etin bütün suyunun dışarı çıkmasına yani lezzetini dışarı atmasına ve etlerin sert olmasına neden oluyor. Biftekleri aldıktan sonra sıra geliyor marine işlemine.

Biftek marine etmek için gerekli olan malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı kadar sirke
  • 2 yemek kaşığı taza çekilmiş kara biber
  • 1,5 çay kaşığı deniz tuzu
  • 2-3 diş sarımsak
  • 50 mililitre su
  • 50 mililitre zeytinyağı

Biftek marine nasıl yapılır?


Malzemeleri hazırlayıp sırasıyla karıştırın. Hemen hemen bütün marine dostlarının içinde biftek marine edecek asidik bir sos bulunur. Bu element ya sirke ya limon ya da şaraptır. Fakat bu noktada dikkat etmeniz gereken çok önemli bir ayrıntı vardır. Biftek marine ederken asidik maddeden çok fazla kullanmamak. Bu maddenin çok kullanılması etin yapısını bozabilir. Biftek marine sosuna harmanlanıp bir poşet ya da kapalı bir kaba koyun. Sosun etin her tarafına geldiğinden emin olun ve hafif hafif masaj yaparak sosun işine işlemesini sağlayın. Biftek marine olurken mutlaka buzdolabına kaldırın ve dinlenmesini sağlayın. Bu süre 2 saat ile 24 saat arasında olması gerekir. Ne kadar uzun olursa o kadar lezzetli olacaktır. Bu süreye sadık kalın. Etiniz güzelce merine oldu şimdi geldi bifteği çıkartmaya. Eti paketten ya da poşetinden çıkarırken sosunun üzerinden akmasına izin verin hatta çok hızlı olmadan şöyle bir iki de sağlayabilirsiniz. Ardından bifteğin oda sıcaklığına gelmesini sağlayın. Daha sonra tarifiniz ne gerektiriyorsa o şekilde pişirme işlemini uygulayın.
Son Güncelleme : 19.01.2024 10:11:58
Biftek Marine ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Biftek Marine Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Biftek Marine"
Ben bu akşam yemeği için elime güzel bir masa hazırlayıp lezzetli bir yemek yapmak istiyorum. Eşim et ve et yemeklerini çok sever onun için kasaptan güzel biftek aldım. Fırında pişireceğim bifteklwei lezzetli ve güelcolması için nasıl marine etmem gerekir? Biftek marinesi ne kadar bekletilip terbiyesini emdikten sonra pişirilmesi gerekir?
Türkay . 05.11.2018 16:56:59
CEVAP YAZ
Biftek Fırında
Biftek Fırında
Biftek Fırında, Biftekleri önceden et sosu hazırlayıp soteleyin sabahtan ve akşama kadar buzdolabında dinlendirin. Böylelikle dinlenen biftekler daha lezzetli ve daha güzel pişecektir. Ayrıca soğan ve patates ile pişen biftekler sebzelerinde tadı ile...
Salçalı Biftek
Salçalı Biftek
Salçalı Biftek, Herkesin bayılarak yediği bir et yemeği vardır mutlaka benim ve ailemin en sevdiği et yemeği ise salçalı biftektir. Ben bu tarifi salçalı ve fırında yapıyorum biz bu şekilde çok daha seviyoruz. Siz tencerede de yapabilirsiniz tercih s...
Kobe Bifteği
Kobe Bifteği
Kobe bifteği, Japonya'da Wangyu bölgesinde özel olarak yetiştirilen hayvanlardan üretilen Kobe bifteği Dünyanın en pahalı eti olma özelliğine sahiptir. Bunun nedeni ise bölgenin ot yapısının çok iyi olmasıdır. Bir diğer nedeni ise hayvanlar doğduklar...
Biftek Terbiyesi
Biftek Terbiyesi
Biftek terbiyesi ile etinize tat katabilir ve etin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Terbiye edilmeden daha sonra baharat eklemesi yapılan etler o lezzetleri içine çekmediği için tat bütünlüğü sağlanmamış olur. Biftek terbiye süreleri en az 1 saat olma...
Tavada Biftek
Tavada Biftek
Tavada Biftek, Birçok kişi harika lezzetli biftek pişirmek ister, ancak pişerken etin sertleşip kayış gibi olmasından tereddüt eder. Biftek pişirmenin oldukça fazla yöntemi vardır. Fakat bana göre en güzeli ve en lezzetli olanı tavada pişmiş halidir....
Biftek Et
Biftek Et
Biftek et, Hayvanın diz ekleminin üst kısmına biftek et denir. Alt kısmı inciktir. Biftek et, buttan, böbreğin altından çıkar. Biftek et hayvanın en kıymetli yeridir. Etin bu kısmında sinir ve yağ neredeyse hiç yoktur. Özellikle genç danalardan çok g...
Biftek Kaç Kalori?
Biftek Kaç Kalori?
Biftek kaç kalori, et tüketmek sağlığımız açısından büyük öneme sahiptir. Dananın diz ekleminin üst kısmında bulunan, kalın et parçasına biftek denir. Dananın en lezzetli yeri biftek denilen yerdir. Dananın en az sinir kısmına sahip yeri burasıdır. S...
Biftek Tantuni
Biftek Tantuni
Biftek Tantuni, Mersin bölgesine has olan bir yemektir. İster tavuk etinden ister kırmızı etten hazırlanabilir. Kırmızı etin pişmesi uzun sürdüğü için ön hazırlık olarak mutlaka haşlanır. Fakat kırmızı et olarak biftek tercih edilecekse haşlama işlem...
Mantarlı Biftek
Mantarlı Biftek
Mantarlı Biftek, bu tarif enfes bir et yemeği tarifidir. Mantarın o enfes tadı biftek eti ile gerçekten de müthiş oluyor. Bu et yemeği tarifini kesinlikle yapmayı deneyin hem mantarlı hem de protein deposu et ile yapılan mantarlı biftek özellikle de ...
Biftek Kızartma
Biftek Kızartma
Biftek kızartma, çoğu kişinin hayır diyemeyeceği kadar lezzetli olur. Bazıları eti salçalı, soslu severken, bazıları da bu tarifte olduğu gibi kızartılmış şekilde sever. Biftek kızartma öyle bol yağda yapılmaz. Az yağla seramik tavada, çelik tabanlı ...
Dana Biftek
Dana Biftek
Dana Biftek, etin en güzel yeridir. Akşam yemeğinde şöyle bir et ziyafeti çekelim diyor iseniz dana biftek tam size göredir. Et yemeği seven bir kişi için dana biftek en güzel akşam yemeğidir. Hadi bu enfes lezzete başlayalım.Dana Biftek İçin Gerekli...
Patatesli Biftek
Patatesli Biftek
Patatesli Biftek hem mideye hem de göze hitap eden bir yemek çeşididir. Hazırlanması ve pişirmesi kolay bir yemek tarifidir. Acil yemeğe gelecek misafirlere yapılacak can kurtaran bir yemektir. Etli olan her yemek lezzetlidir. Ancak biftek dana etini...

 

Et Biftek
Kuzu Biftek
Biftek
Biftek Sosu
Kremalı Biftek
Tavuk Biftek
Mangalda Biftek
Biftek Nasıl Pişirilir
Sebzeli Biftek
Biftek Marine
Fırında Salçalı Biftek
Biftek Yemekleri
Soslu Biftek
Mantar Soslu Biftek
Fırında Soslu Biftek
Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir
Biftek Izgara
Domates Soslu Biftek
Biftek Fırında
Salçalı Biftek
Kobe Bifteği
Biftek Terbiyesi
Tavada Biftek
Biftek Et
Biftek Kaç Kalori?
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Popüler İçerik
Soslu Biftek
Soslu Biftek
Soslu biftek, Biftek hayvanın en güzel en yumuşak bölümünden elde edilen tavada ya da ızgarada pişirilen et dilimidir. Dana eti ya da sığır etinden el...
Mantar Soslu Biftek
Mantar Soslu Biftek
Mantar soslu biftek, harika bir ana yemek olarak servis edilebilir. Ancak tarifi hazırlarken özenli olmalısınız. Biftek olması gerektiği gibi pişirilm...
Fırında Soslu Biftek
Fırında Soslu Biftek
Fırında soslu biftek, fırın yemekleri her zaman misafirlerimizin gözüne daha güzel görünür üstelik çoğu yemeği tencere yerine fırında pişirmek de daha...
Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir
Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir
Yumuşak biftek nasıl pişirilir, pek çok kişi yumuşak bir biftek pişirmek için kısık ateşte eti pişirmeyi deneyebilir. Ancak bu şekilde bifteğin suyu d...
Biftek Izgara
Biftek Izgara
Biftek ızgara, eğer doğru yöntemle pişirilirse yumuşacık ve lezzetli olur. Biftek bildiğiniz gibi etin antrikot kısmıyla kıyaslandığında daha sert olu...
Domates Soslu Biftek
Domates Soslu Biftek
Domates soslu biftek, özel davetlerde sunabileceğiniz oldukça lezzetli bir tariftir. Biftekle yapılan çok farklı tarifler vardır. Ama salçalı, domates...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Biftek Tantuni
Mantarlı Biftek
Biftek Kızartma
Dana Biftek
Patatesli Biftek
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024