Izgara Biftek: Izgara biftek, kültürümüzün tadına doyulmayan, mangalların vazgeçilmez bir lezzetidir. Bugün hazırlayacağımız ızgara bifteği, dört kişilik olacak şekilde tasarladık. Tarifimizde uyguladığımız yöntemleri takip ederek, siz de evlerinizde veya piknik alanlarında bu lezzetli yemeği kolaylıkla yapabilirsiniz. Izgara Biftek Malzemeleri
Izgara Biftek Nasıl Yapılır? Kasaptan bonfile, kontrfile, antrikot ya da sokum gibi kaliteli ve kemiksiz 500 gram et alınız. Bu eti, her biri yaklaşık 125'er gram olacak şekilde dört eşit parçaya kestirin. Her parça etin kesilmiş taraflarını et dövme demiri ile yaklaşık 2 santim kalınlığında olacak şekilde inceltin ve üzerlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı sürün. (Etler 2 santimden daha ince olmamalıdır, çünkü daha ince olduğunda piştikten sonra içleri kuru olur ve lezzetini yitirir). Zeytinyağı ile yağlanan etleri, kömür ateşinden 5-6 parmak yüksekliğe yerleştirilmiş olan tel ızgara üzerine serin. Etlerin bir tarafı iyice kızartıldıktan sonra diğer yüzünü çevirerek her bir yüzünü 4-5 dakika kadar pişirin. Etlerin her iki yüzünün toplam pişme süresi 8-10 dakika arasında olmalıdır. (8 dakika pişen etler kanlı, 10 dakika veya daha fazla sürede pişirilen etler ise kuru olur. Izgara biftek, biraz harlı bir ateşte pişirilmeli; harlı olmayan ateşte pişirilen ya da çatal batırılarak kontrol edilip ızgarada çevrilen etler içlerindeki kanı dışarı verir). Her iki tarafı iyice pişen biftekleri bir tabağa alıp tuzlayın ve üzerine arzu edildiği takdirde 80 gram tereyağı veya metrdotel sosu ekleyerek servis yapın. Afiyet olsun. |