Izgara Biftek Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Izgara Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Biftek:

Izgara biftek, kültürümüzün tadına doyulmayan, mangalların vazgeçilmez bir lezzetidir. Bugün hazırlayacağımız ızgara bifteği, dört kişilik olacak şekilde tasarladık. Tarifimizde uyguladığımız yöntemleri takip ederek, siz de evlerinizde veya piknik alanlarında bu lezzetli yemeği kolaylıkla yapabilirsiniz.

Izgara Biftek Malzemeleri

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-1,5 cm kalınlıkta dilimlenmiş 500 gram dana biftek
  • Yeteri kadar zeytinyağı
  • Bir tutam tuz

Izgara Biftek Nasıl Yapılır?

Kasaptan bonfile, kontrfile, antrikot ya da sokum gibi kaliteli ve kemiksiz 500 gram et alınız. Bu eti, her biri yaklaşık 125'er gram olacak şekilde dört eşit parçaya kestirin. Her parça etin kesilmiş taraflarını et dövme demiri ile yaklaşık 2 santim kalınlığında olacak şekilde inceltin ve üzerlerine 1 çorba kaşığı zeytinyağı sürün. (Etler 2 santimden daha ince olmamalıdır, çünkü daha ince olduğunda piştikten sonra içleri kuru olur ve lezzetini yitirir).

Zeytinyağı ile yağlanan etleri, kömür ateşinden 5-6 parmak yüksekliğe yerleştirilmiş olan tel ızgara üzerine serin. Etlerin bir tarafı iyice kızartıldıktan sonra diğer yüzünü çevirerek her bir yüzünü 4-5 dakika kadar pişirin. Etlerin her iki yüzünün toplam pişme süresi 8-10 dakika arasında olmalıdır. (8 dakika pişen etler kanlı, 10 dakika veya daha fazla sürede pişirilen etler ise kuru olur. Izgara biftek, biraz harlı bir ateşte pişirilmeli; harlı olmayan ateşte pişirilen ya da çatal batırılarak kontrol edilip ızgarada çevrilen etler içlerindeki kanı dışarı verir).

Her iki tarafı iyice pişen biftekleri bir tabağa alıp tuzlayın ve üzerine arzu edildiği takdirde 80 gram tereyağı veya metrdotel sosu ekleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Tantuni Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Yumuşak Biftek Nasıl Pişirilir?

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kızartma Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Terbiyesi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Biftek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tencerede Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Kaç Kalori?

Biftek Kaç Kalori?

Sebzeli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Domates Soslu Biftek Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Et Tarifi ve Malzemeleri