Salçalı biftek yaparken et seçimi gerçekten önemli bir adım. Elde edeceğim lezzeti artırmak için sığırca, ya da kuzu etini tercih etmemi öneriyorlar. Sığırca etin yumuşak kısımları özellikle dikkat çekici. Organik beslenmiş sığırca etinin daha lezzetli olduğunu duydum, bu doğru mu? Kuzu etinin de baharatlarla oldukça güzel bir uyumu olduğunu söylemişler, hafif yağlı olması da lezzeti artırıyormuş. Peki, domuz ya da tavuk etini salçalı biftek için kullanmak ne kadar yaygın? Geleneksel tariflerde bunlar pek tercih edilmiyor gibi görünüyor. Ayrıca pişirme yöntemlerinin de etin lezzetini etkilediğini biliyorum ama hangi yöntemi seçmek en iyisi olur? Izgarada pişirilirse lezzetin daha iyi ortaya çıkacağı söyleniyor. Bunlarla ilgili deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Salçalı biftek yaparken et seçimi gerçekten önemli bir adım. Elde edeceğim lezzeti artırmak için sığırca, ya da kuzu etini tercih etmemi öneriyorlar. Sığırca etin yumuşak kısımları özellikle dikkat çekici. Organik beslenmiş sığırca etinin daha lezzetli olduğunu duydum, bu doğru mu? Kuzu etinin de baharatlarla oldukça güzel bir uyumu olduğunu söylemişler, hafif yağlı olması da lezzeti artırıyormuş. Peki, domuz ya da tavuk etini salçalı biftek için kullanmak ne kadar yaygın? Geleneksel tariflerde bunlar pek tercih edilmiyor gibi görünüyor. Ayrıca pişirme yöntemlerinin de etin lezzetini etkilediğini biliyorum ama hangi yöntemi seçmek en iyisi olur? Izgarada pişirilirse lezzetin daha iyi ortaya çıkacağı söyleniyor. Bunlarla ilgili deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Cevap yaz