Biftek marinesi hazırlamak, gerçekten etin lezzetini artırmak ve yumuşaklık kazandırmak için harika bir yöntem. Asidik bileşenlerin etin liflerini parçalaması ve yağı sayesinde nemli kalması çok mantıklı. Marinasyon süresinin önemini de belirtmişsin; bu durumda, en az bir saat bekletmek bile büyük fark yaratabiliyor. Kendi tarifimi oluşturmak için farklı baharatlar eklemek fikri de çok ilginç! Peki, denediğin bir marinasyon tarifi var mı, hangi malzemelerle?
Biftek marinesi hazırlamak, gerçekten etin lezzetini artırmak ve yumuşaklık kazandırmak için harika bir yöntem. Asidik bileşenlerin etin liflerini parçalaması ve yağı sayesinde nemli kalması çok mantıklı. Marinasyon süresinin önemini de belirtmişsin; bu durumda, en az bir saat bekletmek bile büyük fark yaratabiliyor. Kendi tarifimi oluşturmak için farklı baharatlar eklemek fikri de çok ilginç! Peki, denediğin bir marinasyon tarifi var mı, hangi malzemelerle?
Cevap yaz